Onödig fredag


En lektion och egentligen inte ens det. Betygsnack. Ett glatt betygsnack på rättskunskapen. Även om jag på något sätt förväntat mig det. Sedan sprang Jenka och jag runt i skolan på jakt efter lärare, som vi inte hittade. Sedan blev det en mini-shoppingtur. Skoj skoj!


Nu åker jag till landet där jag ska sola och läsa. Njuta av sommaren helt enkelt! : D


En torsdag


Alla lektioner som finns på schemat borde vi ha gått på. Så blev det inte, vi var på en bråkdel av varje lektion. På morgonen spelade Malin och några till upp lejonkungen i maffiastil. Hur kul som helst! Ännu bättre än deras förra!


Sen var det konsert på skolgården där bland andra J sjöng. Jag och Linda bytte skor så jag fick känna på hur det är att vara lång. Det var konstigt att kunna titta rakt fram istället för uppåt när jag pratade med folk. :P


Efter skolan åkte jag och Jenka till Huvudsta för att ta det lugnt i solen nu när allt med skolan är över. Vi satte oss på bryggan vid det lilla båthuset.


Det väckte minnen från när jag gick på seglarskola där och när jag senare brukade sitta där på soliga dagar med min klass från högstadiet. Glada stunder i allmänhet.


Det märks...

Det märks verkligen att det snart är sommarlov. Överallt på skolan sitter folk och snabbskriver det sista som ska lämnas in. Dessutom har man knappt några lektioner kvar. Idag borde jag ha haft fyra lektioner men på den första hade vi bara betygssnack och på den andra var det en redovisning och meningslöst prat. De andra två var inställda. : D


Sen lunchade vi (jag, Linda, Jenka och Malin) på Jensens Bøfhus. Vi hade tid för efterrätt så jag beställde en chokladmouse. Den är så läcker! Jag hatar grädde så jag bad de strunta i den, då lade de till mer mouse. Mums! Det blev ju mycket men att lämna var inget alternativ.


Förövrigt letar jag nu efter en italienska-cd. Till boken vi använde i italienska hör en cd. Den cd:en ramlade ur min plastficka imorse och sprack. Imorgon ska jag ringa till någon man på Bonnier och fråga om han vet hur jag kan få tag på den.


Grattis, Grattis, Grattis!


Idag fyller Malin 18 år!
Ha den äran!


Inget G i år?!


Det lönade sig att göra det där extra provet i matte. Det var riktigt nära att jag fick G i matte.
Usch, jag vill inte ha G i något och i matte känns det på något sätt extra surt.
VG känns på något sätt helt ok även om man såklart vill ha MVG.


Nu ska jag skriva mitt rättskunskapsarbete och kladda lite på stastikuppgiften.
Det är det sista jag har kvar att göra den här terminen. :D


Planer är till för att brytas....

Precis som regler. Det blev ingen trip till Tullinge idag. MC är förkyld och jag har knappt sovit. Det blev väl kanske totalt två timmars sömn i natt, men det gör inget. Jag tar igen det i natt.

Vi tittade på ESC, men bara själva bidragen så jag vet inte riktigt hur det slutade. Ryssland vann och Sverige kom på 18:e plats, vad jag har förstått.


(Det blir många första nu under en tid)


Bara 24 timmar


Jag behöver verkligen plugga men jag hinner inte. Jag har verkligen inte tid! En sak kan i alla fall strykas från förra listan. Igår skrev jag min uppsats på spanska. Det gick väldigt bra. I torsdags skrev jag hem och memorerade texten så det var bara att skriva på lektion. Jag lade även till lite när jag satt där eftersom jag hade så mycket tid över.


Så varför hinner jag knappt plugga i helgen?!

  • Det för lite timmar på dygnet.
  • Mamma drog med mig till stan (egentligen bra, köpte mycket fina saker :p)
  • Ikväll får jag besök och vi ska väl titta på ESC som alla andra
  • Imorgon ska jag till Tullinge på en konsert i en skatepark

    Det blir att gå upp klockan sex imorgon och försöka plugga då...

Läsa, skriva, läsa, skriva

Det finns mycket kvar att göra och ändå är det bara lite mer än en vecka kvar tills betygen sätts.
Det jag har kvar att göra är:

- Uppsats i spanska

- Italienska prov (muntligt)

- Uppsats i historia

- Latin - test i antik prosa

- Rättegångsarbete

- Statistikuppgift


Turligt (är det ett ord) nog har jag få lektioner. Många är inställda av olika anledningar.
Lite skola - Många skolarbeten


Vems mage är störst?

image351
Jag kan ju inte sluta med kändisar helt...

Ingen vanlig tisdag..

Skolan brukar kallas Torra Real vilket jag inte förstår... Det värsta är ändå att lärare på skolan går runt med t-shirtar som det står Torra Real på. Friends på skolan har anordnat något alldeles speciellt som visar att vi inte alls är torra på Norra Real. Imorgon är det Crazy Hairday!

image350


Upp- och nedvänd dag

Den började med matte, då vi fick tillbaka nationella provet. Det gick som väntat, G, "bara" två poäng från VG. Så det blir väl det i betyg om det inte går jättebra på extraprovet imorgon. Därför sitter jag nu och kämpar med matteboken i knät, den här gången ensam.


Sedan var frågan om vi skulle ha idrott eller ej. Alla hade fått olika uppfattningar om vad läraren hade sagt. Jag och tre av tjejerna gick dit, vi fick prata betyg, VG som väntat.


Efter det gick vi till Burger King på Odenplan (Vi räknas snart som stammisar) där vi åt lunch/glass. Senare skulle jag tillbaka till skolan för att ha italienska, men medan vi sitter där får jag ett samtal om att det är inställt. Då var det bara att hämta sakerna i skolan och åka hem.


Nu har jag fyllt på kaffekoppen och tagit en liten paus, så det är dags att börja plugga igen...


En tråkig helg på landet


I vanliga fall brukar jag vara ute eller åtminstone umgås mycket med min familj, men inte den här helgen. Jag spenderade större delen av helgen på mitt rum, oftast liggandes i eller möjligtvis på sängen. Det var riktigt deprimerande väder. Igår regnade och snöade det hela dagen. Usch!
Jag pluggade lite, lyssnade på musik, läste ELLE och pappas dagbok från lumpen. Jag har alltid tyckt att det är roligt att bläddra i den. Där finns låttexter och skämt, som han och hans lumpen-vänner skrivit ner. Varje gång jag tar fram den blir jag sugen att börja skriva dagbok. Nu verkar det hända mycket i mitt liv dessutom så imorgon ska jag försöka gå förbi en bokhandel och köpa en fin dagbok, som jag kan börja skriva i...


Operation Dagsverke

Nu var det dags igen. Tjäna pengar för att skicka till barn som inte har den turen att leva så bra som vi. Det här året går pengarna till Bolivia, förra året var det Albanien. Jag kommer att jobba hemma. Bland annat ska jag torka alla dörrar och alla köksskåp.


Ifall ni går förbi fem pojkar med gitarrer, antagligen någonstans i gamla stan, som sjunger så kan ni väl slänga en slant till de. Jag har också hört att det är bullförsäljning någonstans i stan...



Försenad


Ni som känner mig vet hur irriterande punktlig jag måste vara. Jag blir galen om jag bara är en minut sen. Igår hade jag mitt muntliga nationella prov i engelska med Mickis. När lektionen skulle börja hade jag knappt kommit halvvägs till skolan. Bussen stod still på E4:an. Vi hann i alla fall prata i 13 min och det gick väldigt bra efter att jag fått två minuter att andas. Lärarinnan var snäll och sa att jag inte kunde ha gjort något, att det inte var mitt fel att jag kom försent. Det var ju sant men jag var ju ändå sen!


Pepp kommentarer

Det är kul att få kommentarer, speciellt peppande sådana! Detta skrev Ingrid efter att jag "klagat" över matte B nationella:

Postat av: Ingrid
Upp med humöret Aleks! Det blir såå mkt roligare med matte C...not
Fast själv tyckte jag att nationella i matte b var svårare än nationella i matte C :P


Svar: Haha, jag ska inte läsa matte C, jag är klar med matte nu! :D


Alldeles för kallt


Idag var det alldeles för kallt för att spendera hela dagen ute. Det var så kallt att även jag med kofta och jacka över min t-shirt frös. Så fort jag kom hem lade jag mig under en filt på min stora säng.


Det började med en latin-vandring i gamla stan. Vi skulle träffas vid obelisken bakom slottet 8.45, jag var där 8.20. Vi vandrade runt, översatte latinska texter som fanns lite varstans i gamla stan och fick höra om latinets och stockholms historiska koppling.


Efter rundturen åkte vi till centralen där vi åt lunch på McDonalds och värmde oss. Sedan var det dags att åka vidare till Kärsön. Vi hade friluftsdag och många aktiviteter var tillgängliga. Vi skulle spela minigolf men det blev inte så mycket av det. Huvudsaken var väl ändå att vi var där, utomhus, och hade roligt?!


Gjort är gjort, livet går vidare...

Får man aldrig glömma?

Ska det jämt förfölja en och alla runt en?

Snälla lägg det bakom dig!
Vi vill ha kul!


Gårdagen

Wow, vilken dag! Jag gick upp ganska tidigt eftersom jag ville hinna till gymmet innan jag skulle träffa MC. Det kändes riktigt bra att träna, idag har jag lite träningsverk. Jag träffade i alla fall MC vid två och vi gick till Haga-parken där vi åt lunch, solade och läste ELLE. Det fanns mycket folk på gräsmattan, bl.a. ett gäng kvinnor som satt toppless och kissade mitt på gräsmattan. De var riktigt äckliga! Någon anmälde det och helt plötsligt kom en polisbil.
Efter ett tag kom även J och P till parken och vi satt där ganska länge, tills vi började frysa. Då gick vi hem till mig och satt där hela natten. När de tre åkte hem halv fem funderade jag över om det verkligen var värt att gå och lägga sig eller om jag bara skulle fortsätta att vara vaken. Jag bestämde mig till sist för att lägga mig, sova i alla fall lite. Fyra timmar...

Äntligen fredag

På fredagar har jag en väldigt kort skoldag. Jag hade spanska och sedan rättskunskap. Jenka och Linda läser också rättskunskap och i vanliga fall sitter jag med de, men idag lämnade de mig ensam. Visst är det trevlig att läsa kurser med ens kompisar, men jag ville faktiskt läsa några kurser som ingen från min klass läser. Då hade jag kunnat träffa lite nya människor...


Kommer jag att orka...

...att vara uppe tills DirtySexyMoney börjar. Det börjar nio och det är inte sent, men jag är jättetrött! Igår gjorde jag något som är helt olikt mig. Halv nio på kvällen åkte jag till J för att plugga matte. För det första är det olikt mig, att vara ute så sent dagen innan ett stort prov. För det andra hade jag på mig mina gråa (tidigare vita) goodyear och en rosa fleecetröja. Kände mig riktigt trashy, jag klär mig inte så förutom hemma och på landet.

Gympadojjor är till för träning! :p


Jag kom i alla fall hem 00.00, ganska exakt faktiskt och pluggade lite till. Till kvart i två faktiskt. Fyra och en halv timmes sömn räcker ganska bra. Även om jag kände att mina ögon var som munkar så dansade jag och sjöng jag medan jag fixade frukost...


Jag skrev i alla fall det nationella provet i matte b idag och det gick inte särskillt bra. Jag är orolig för mitt betyg! Vissa tal gick väldigt bra medan vissa gick så dåligt att det nästan är skrattretande. Visa varför vinkeln ABC är tre gånger så stor som vinkeln BCA! Jag kan inte lösa sådana uppgifter. Jag vill inte visa saker jag vill räkna! Dessutom förstår jag inte varför man ska kunna sånt. Lärares svar: Hjärngympa!


Nu ska jag dricka kaffe så att jag orkar vara uppe två timmar till!


Snyggt och Säkert

image349
 

Max Safety Fashion och Moschino har samarbetat och gjort
snygga hjälmar som säljs för cirka 1850 kr i Moschinos butiker.
Lite tufft! Tänk om de hade haft med ännu coolare motiv...


Tema-gym


Jag kom nyss hem från gymmet. Eftersom jag var där ganska tidigt var det få personer där.
På grund av vilka som var där började jag fundera över tema-gym.
Sådana man brukar se i filmer... "Mitt" gym, vid den här tiden är ett par gym.
Det var jag och två gulliga par som brände fett.