Gott nytt år!

Jag har gjort många förändringar och tänker mig att det ska bli flera. Jag är vuxen nu och det händer saker i livet. Varför vill jag då sitta och blogga. Varför har jag bloggat egentligen? För att fördriva tid, men nä nu slutar jag. Det här var en tanke som bara slog mig när jag skrev förra inlägget och jag tror att jag kör på det. Inte bara ett nytt år utan ett helt nytt decennium och under året påbörjar jag "min tjugoårsålder".

För de få som läser: Gott Nytt År!


11.11

Jag hade otroligt roligt igår. Först blev det middag med Jenka och Caroline på Forno Romano, ett italienskt ställe på odengatan, och sen gick vi till Harry B James. Rockställe kan jag väl beskriva det som. Det har varit tänkt att jag ska dit väldigt länge, men först nu blev det av. Jag gillade den lite träiga stilen på stället och faktumet att man kunde prata normalt (åtminstone till en viss tid).

Idag vaknade jag med huvudverk, inte roligt, men jag tänker att kaffe borde bota det så jag har hällt upp ett stort glas kaffe. Mums!!!

Looking good!

Visst sa jag att jag var glad och positiv?! Jag fortsätter på samma spår. Jag har fixat mig och ska strax ut. Det blir middag på mitt favvo-ställe här i Stockholm och se möjligtvis drinkar. Vi får se!

Hoppas ni har det lika bra som jag!

Från glad och positiv

Jag har suttit och pluggat ett tag nu. Realtivt nöjd med vad jag åstadkommit. Först kladdade jag ner lite tankar med referenser direkt och sen skummade jag igenom lagarna LVU och LVM (jag glömmer alltid hur långa de är). Nu skummar jag igenom kapitel i olika böcker.

Under senaste timmen har jag suttit och lyssnat på Melissa Horn. Hon har jättefina texter, men jag som varit så glad och positiv den senaste tiden blev lite nedstämd. Det är väldigt mycket sorgligt och det är inte någon fart i låtarna. Behöver jag säga att jag, trots att jag gillar Melissa Horns musik, bytte till något fartigare..


09.41 -Skriva!!!

Tjolahopp Tjolahej!
Jag sitter på sängen med datorn i knät och är nu fast besluten om att skriva den där maktanalysen. Självklart tror jag inte att jag blir helt klar och det är inget jag strävar efter men en kladd ska skrivas!

Vad är era planer för dagen?

Eva Longoria



Snyggt, snyggt, snyggt! Jag älskar att hitta bilder på kändisar när de är vardagligt klädda. Det är då man kan få inspiration. Alla dessa galaklänningar som vanligtvis syns överallt är inget jag kan få in i mitt liv. Jag kan möjligtvis bli inspirerad av färgen eller ringningen, men vardagsoutfitar kan man verkligen ta in till sitt liv.
Här hejar Eva Longoria Parker på sin man, basketspelaren, Tony Parker.

Ineffektiv?

Ineffektiv? JA!
Nu har jag i alla fall skrivit lite. Faktan börjar arta sig och jag borde börja med det tuffa jobbet. Jag ska göra en maktanalys. Än så länge har jag bara läst om makt och har fått några idéer. Det känns som jullov och därför tror jag att det blir svårare att plugga. Borde lära mig att det inte finns något som heter lov längre!

Jag vill gå från till


10 av 100...

Konsentrationen ligger på ungefär 10 av 100, så arbetet flyter väl knappast på. Jag har suttit och läst och försökt samla idéer inför en maktanalys, men själva skrivandet... Skrivandet har jag inte alls kommit igång med för dagen. Funderar på att göra något helt annat en stund. Baka? Laga lunch?
Jag har min orangea mysdress på mig och sko-tofflorna från Tiamo som jag fick i julklapp.

Nät problem...

Jag skrev ett inlägg tidigare imorse, men jag ser nu att det inte blev sparat. Dåligt med nät-problem, om ni frågar mig. Jag har satt mig för att plugga och har lyckats vara aktiv i nästan en timme. Nu blev det paus för att hämta kaffe.

Imorse blev jag väckt tjugo över sju och mer eller mindre uppdragen ur sängen. Det tackar jag absolut mina föräldrar för. Jag är urless på att fortfarande vara vaken vid två på natten. Det finns inget att göra då och så har man svårt att komma igång dagen efter. Vrida dygnet till normal igen!

Shop ´til you drop!

Jag och pappa var i Vällingby Centrum - Kfem idag och shoppade lite. Jag gjorde två fynd som ni kan se nedan. Jag tar riktigt dåliga bilder så om någon skulle vilja dela med sig av lite tips får den gärna göra det. Egentligen hade det väl varit bättre om jag hade plaggen på mig, men det orkade jag inte. Hihi.


Ljuslila, preppy kofta från Topshop


Jacka från Esprit (Väldigt snygg på, klassisk med enkla
stygn som detaljer)


Zulmir Becevic - Svenhammeds journaler



"Svenhammeds föräldrar måste ha varit rubbade. Det tycker i alla fall Svenhammed själv som fått ena halvan av namnet från pappan och andra halvan från pappans favoritsekreterare på Socialkontoret. Med fötterna i två kulturer känner sig Svenhammed bara utanför. Därför börjar han skriva dagbok. Eller journal, som han säger, för dagbok skriver bara töntar. Så välkommen in i Svenhammeds värld. Här finns hans galna pappa, hans vansinniga släkt, klasskamraterna i Kungsskolan 9D och bästa vännerna Chino och Miell. Men här finns framförallt Emilia: den vackra, ouppnåliga, som bor i ett av de fina husen på andra sidan motorvägen."


Svenhammeds journaler är en riktig ungdomsbok. Larvig och rolig, men framförallt lättläst. Jag hade nog inte läst den om den inte stod på litteraturlistan till nästa kurs ändå skrattade jag gott, särskilt i början av boken. Har ni någon timme över kan ni bläddra igenom den. Ingentling krävande!

Ut- fixad och redo för shopping

Pigg och glad! Jag är ju tillbaka i Stockholm och idag ska jag och pappa gå på mellandagsrean. Jag behöver en ny väska! Nya jeans! För första gången på en vecka har jag sminkat mig och fixat håret ordentligt! Det är riktigt skönt! Man känner sig så mycket snyggare när man fixat till sig lite!


Julbilder från Backstugan


En av alla blomkorgar mamma fick i julas, Spinnrocken omringad av julklapparna (de flesta var till mig), vårt fönster mellan hallarna (låter konstigt men är jättefint).

Imorgon börjar en ny vecka. Jag har inte mycket planerat utan får se vad som händer. Det brukar bli bra så!

Chino med kanel...


Ligger på sängen och tittar på Bones. Det känns lite konstigt att jag inte blir ett dugg äcklad när ett lik som legat i vatten under lång tid ligger på bordet och de gräver i honom, men det är väl resultatet av för många kriminalare. Jag har fixat en balja cappuchino och kryddat med lite kanel. Ljuvligt!

09-12-27 Klockan 10.01 - Jag bättrar mig!


(Foto: Skönahem.com)

Då var det söndag vilket innebär att jag har varit på landet i en vecka. Veckan har flugit förbi och idag åker jag tillbaka till Stockholm. Men först blir det kaffe och frukost!

09-12-26 - En liten stund till

Jag har suttit och virkat ett tag, fick en idé av en bild som jag var tvungen att testa, men nu ska jag nog lägga mig och läsa. Jag måste försöka vrida tillbaka dygnet lite. Igår somnade jag strax efter två trots att jag lade mig tidigt och då blir det jobbigt att gå upp på morgonen. Man vill ju få så mycket av dagsljuset som möjligt och då borde man gå upp innan tio. Ni himlar nu säkert med ögonen, men jag är inte van att sova så länge!

God natt!

20.07 Kaffe



Sitter i fåtöljen, alldeles ensam i huset då mamma och pappa har gått upp till våra gulliga grannar. Känner mig riktigt seg, men det är bara för att jag slappnar av på landet. Det finns inga måsten och man kan sova hur länge som helst.

Jag gick nyss till köket för att koka mig en kopp turkiskt kaffe. Det är starkt och i mitt fall även sött. Det var faktiskt det kaffet jag först började dricka när jag var på besök hos mina släktingar i Serbien. Mina vänner där brukade "spå" i koppen och för en 13-14åring var det förstås väldigt roligt även om man inte trodde på det.

Nu när jag är ensam ska jag försöka skriva lite till på projektet. Jag gör lite i taget, men som ett par av oss brukar säga är lite bättre än ingenting!


Natalie Portman



Som vilken männsika som helst! Både vad gäller de enkla kläderna och med tanke på vart hon är på väg. Tydligen är hon på väg till jobbet när bilden är tagen. Supersöt kappa! Det ser skönt och avslappnat ut, perfekt för en promenad på stan.

Mysdagar i Backstugan...



Sitter vid det stora, alldeles för stora för oss tre, köksbordet på landet. Jag har suttit och skrivit lite på projektet och tagit en promenad, mycket längre än den jag tog igår. Vi kom precis in och mamma värmer glögg. Mysdagar i Backstugan!

21.59 Nedbäddning...


Det finns inget spännande på tv, så vad är bättre än att bädda ner sig i sängen med massa kuddar och läsa. Just nu läser jag Marian Keyes "Är det någon där?" Underbar chic-litt precis som alla hennes böcker!

Ingen stress här inte...

Kaffe Kaffe
(foto: dittkaffe.nu)
Det där arbetet... Jag skriver ett par meningar åt gången, fastnar lite för att jag letar efter en statisktik-källa och tar en kaffepaus. Nu är det alltså kaffepaus! Ingen stress här inte! :)

Det är dags!



Har haft lite glöggfika med mamma och pappa, men jag har dragit mig upp på övervåningen och ska försöka börja skriva på projektet. Det är dags! Ungdomar och missbruk - perfekt tema inför nyår?

Julafton

Julafton var mysig och enkel. Risgrynsgröt till frukost, massa julfilmer på tv, Kalle Anka, julmat, julklappsöppning. I precis den ordningen som varje jul. I år var vi åter ensamma efter att ha haft släktingar över i ett par år, det är alltså som förr i tiden.

Innan läggdags visades Döda poeters sällskap, en film jag inte sett tidigare trots att den är så känd. Jag tyckte den var jättebra! Först var det lite svårt att hänga med, troligtvis för att jag missade början men sen gick det bra. Mina föräldrar droppade tidigt av så jag låg och tittade ensam.

God jul!

Musse och Mimmi

Juligt

Jag tar det verkligen lugnt här på landet! Idag har jag småstädat lite till, för imorgon ska vi ha det rent och mysigt. Annars satt jag väl med projektarbetet i cirka en timme och bara letade och plockade ut fakta. Nu är även mamma här och vi pysslar lite så att allt är klart imorgon. Bland annat hänger en apelsin pokad med nejlikor i taket och klättrande tomtar som varit med sen jag var ett litet barn... Jag har inte haft någon julkänsla förrän nu, inte ens när jag lade upp paketen vid spinnrocken, men nu känns det lite mer som jul!

Har ni några saker som ni har kvar sen unga år?

Mus-situationen

En update: Den är kvar! Nyss sprang den ur ett skåp som vi har massor av köksprylar och choklad i. Vi upptäckte också att den varit duktig och tagit ur en chokladbit ur en nästan helt stängd förpackning, lagt den på en brädda och gnagt lite. Musen äter ALLT! Djurälskare kan hoppa över att läsa de sista två meningarna... Den sprang in under spisen och vi har riggat råttfällor framför. Förhoppningsvis är den borta imorgon!

Collette Dinnigan - RTW 2010



Vackert! Färg! Kort! Långt!
För alla kroppstyper!


Ledig?

Är det inte härligt att vara ledig?! När jag läser människors bloggar inser jag att många inte alls är lediga och egentligen är jag inte det heller. Jag sitter vid köksbordet och tar en kopp kaffe med pappa (eller jag sitter vid datorn/läser en bok medan han löser sudoku, men vi sitter tillsammans). Snart borde jag ta och sätta igång med projektarbetet. Det blir dagens uppgift vid sidan om att städa resten av huset!


Något till dig och något till mig!


Julklappsshoppingen resulterade självklart i något till mig också. Så får
man göra har ja fått lära mig! Jag köpte ett halsband från HM (massor av
kedjor och stenar i olika former och färger) och en ring från Åhlens med
grå-svart sten.

Ditt och datt


(Foto: Julia Peirone)

Dagen har rusat förbi! Jag har städat lite, möblerat om mitt sovrum här på landet och läst ut "Svenhammeds journaler". Vår sjuttioåriga granne Björn var förbi tidigare för att ta en kopp kaffe med pappa. Han är alltid igång och hugger ved eller jagar. Tuffa äldre!
Nu sitter jag i soffan framför tv:n. Än så länge är det mest skräp, men lite senare är det Ugly Betty!

Kate Hudson



Fin vinterutstyrsel! Det ser ut som om hennes jacka är riktigt varm och
mysig också. Jag kan inte hitta någonting negativt med hennes kläder.
Jag älskar det mjuka vita till den bruna mockan!

Åh, underbart!

Landet är det bästa sovstället man kan tänka sig. Jag som annars alltid sover i max sju-åtta timmar kan sätta ihop närmare tolv timmars sömn. För en halvtimme sen var det dags för mig att stiga upp! Nu står pappa vid spisen och lagar riktigt lantlig frukost, ägg och bacon. I vanliga fall är det inget jag vill äta till frukost, men eftersom det blir mitt på dagen är det mer än okej.

Inte slut - proppar, en mus och is istället för vatten

Dagens äventyr var inte slut där...

Väl uppe på landet hände flera saker: först hade vattnet fryst så att vi inte hade något rinnande vatten i huset. När det hade tinat började det rinna på fel ställe, d.v.s. inte i kranen. Efter det gick två proppar så att alla värmekällor lade av. Det är tyvärr inte slut där! För bara någon timme sedan sprang jag och (mest) Pappa efter en skogsmus som tagit sig in. Vi lyckades inte fånga den utan den försvann bara, vi får väl se om den dyker upp.


(Nog är de söta ändå...)


Linser...

Äventyret jag tidigare nämnde var att jag äntligen gått till synoptik för en ögonundersökning och prövning av linser. Det var svårt att stoppa in och ta ut linserna och jag behöver definitivt träning, men jag älskar de! Jag ser så otroligt bra med linserna! Skälvklart kommer jag inte att gå över helt till linser utan fortsätta att använda mina glasögon och linserna bara ibland.


Mörkare än så här kan det bli...

Dagens äventyr är i stort sett redan över och jag ska snart plocka ihop mitt pick och pack för att åka upp till landet med pappa. Mamma som jobbar ett par dagar till får komma upp i efterhand. Vad gör ni denna mörka, årets mörkaste, dag?

Böcker och sängen

Funderar på att redan nu, så här tidigt, bädda ner mig. Det finns inget på tv och jag känner att jag lika gärna kan lägga mig och läsa. Just nu hoppar jag från en bok till en annan. Jag borde redan ha läst ut "En fråga om heder" av Unni Wikan till den pågående kursen, men jag tycker att den är lite tråkig. Samtidigt ser jag hur mycket man kan lära sig från den. Jag har tagit en paus från den och läser istället "Svenhammeds Journaler" av Zulmir Becevic. Boken blev (åtminstone) nominerad till Augustpriset och jag har den som kurslitteratur till den kommande kursen. Det är en lättläst ungdomsbok, recension kommer snart! 


2 x Stövlar

 Den här månaden har två par stövlar inhandlats för min del. Jag har svårt att hitta stövlar... Inte nog med att jag har storlek 36 som aldrig finns någonstans så är jag väldigt petig med hur de ser ut. Båda är svarta men de ena har klack och de andra är platta. De behövdes!



Höga när man vill vara extra snygg till klänningar...
Från For Dasia.

Platta, lite vidare stövlar till vardags exempelvis med instoppade
jeans. Dessa från Esprit (en av mina favorit-kedjor just nu!).
Mina gamla var väldigt slitna men då hade jag haft de i säkert tre
år, bytt båda dragkedjorna, klackarna och sulorna. Skönt att ha
köpt nya, snygga och hela stövlar!

19.07

Jag hade tänkt dela med mig av lite nyinköpt, men det är krångel med att lägga upp bilder. Det får alltså vänta till senare... Nu ska jag mysa framför Gossip Girl efter att ha hjälpt mamma med lite julbak...


Seg råtta...

Jag är riktigt seg och helgen bara flyger förbi. Ännu har jag inte påbörjat mitt projekt för kursen jag nu läser, jag har inte heller gjort något annat vettigt. Om man inte räknar att jag idag köpte nya stövlar, en svart klänning och några bastoppar. Äsch, nu fortsätter jag med min lugna helg!

Steninge slott.

Idag var jag på Steninge slott i Sigtuna med bästa mor och far. Vi åker ofta dit strax innan jul eftersom det är så mysigt. Förutom att de året om säljer glas och porslin från exempelvis KostaBoda så har de en julmarknad. På julmarknaden finns allt du kan tänka dig; Smycken, tomtar, mössor, korv och godis. Jag tittade främst på smyckena såklart. Hittade ett finns armband från AnnaSukardi i läder. Kommer att bli välanvändt kan jag lova!


Mitt nya (lila) armband från Anna Sukardi. Läste mig till att Anna är
svenskfödd och tillverkar smyckena tillsammans med sin man Sukardi på Bali.

Fredag kväll - LÄS pub.

Jag inser hur dåligt jag bloggat de senaste dagarna, de blir på något sätt så när jag kommit HEM. Nu börjar jag med att berätta om gårkvällen. Jag var på lärarhögskolans pub borta vid thorildsplan med Jenka och Nonna. Det var jättetrevligt då jag pratade med många nya människor varav ett fåtal faktiskt pluggade där, annars också brandmän, en takläggare o.s.v. Trevligast var väl den blivande fritidspedagogen! Vi får väl se om jag hamnar där igen. Det var mycket mysigare och fräschare än Gröna villan som jag var på för någon månad sen...


Vart ska jag?

Alla julklappar är inhandlade och inslagna. Otroligt skönt att bara behöva köpa till två personer, mamma och pappa. Folk brukar prata om julångest, men jag känner inget sånt. Nu börjar däremot funderingar kring nyår poppa upp. Jag fick frågan för första gången idag...  Vart ska jag? Med vem? Jag har ingen aning, det löser sig nog. I värsta fall blir det soffan och det är inte dåligt det heller!

Kaos!

Hej! Tänkte bara skriva lite snabbt.
Jag är i Stockholm efter gårdagens kaos. Min buss var 1,5 timme sen och ingen kunde berätta något. När den redan var en timme sen fick vi veta att den var i Söderköping, vilket inte är särskilt nära. Idag ska jag umgås med pappa som också har "jullov". Vi ska handla de sista julklapparna och mat till nästa vecka.


packad som en packåsna...

Imorgon åker jag hemhem, till Stockholm, och har därför spenderat senaste timmen med att packa. Det är jobbigt att välja vad man ska ha med sig, man vet ju inte vad som kommer att hända. När jag trodde att jag var klar hade allt fått plats i min dragväska, t.o.m pappas stora julklapp. Jag blev jätteglad! Slipper en väska till, tänkte jag. Men nej! Necessären är inte nedpackad och inte heller alla laddare, datorn, mina tidningar... Det får inte plats i resväskan och inte heller i handväskan. Det blir en väska till och jag tror att jag tar bussen till resecentrum istället för att gå...


Ingen djurmänniska, tyvärr.

Jag är hemma! Gick bara på halva föreläsningen, vilket är mer än vad många andra gjorde. Vissa har helt enkelt redan tagit jullov! Innan det var vi och åt våra lådor hos Mia. Hon har ju katt och jag är så rädd! Jättelarvigt egentligen, men efter som den fortfarande är liten och springer omkring så hoppar jag ju till. Vi pratade om vad jag egentligen var rädd för att den skulle göra. Bitas, rivas, riva i mina kläder. Egentligen tycker jag ju att jag är värsta tönten men jag kan inte hjälpa att vara rädd. Katten Fisken är fin och faktiskt väldigt mysig att klappa på så det är synd...

Sluta inte!



Så här ser det ut utanför mitt fönster. Är det inte jättemysigt? Jag älskar
verkligen snön! Visst, det blir kämpigare att ta sig fram, men vad gör det
när det ser så fint ut. Jag kom att tänka på mina vänner som alla nu bor
närmare campus och deras prat om att jag borde flytta... Då skulle jag
ju förlora "utsikten"!

Idag så har jag först ett seminarium mellan tio och tolv, sen föreläsning
13-15. Jag funderar på att sätta mig på universitetet och läsa efter det,
men vi får se!

Vad har ni för planer?

Nära dig...



Lata fetto-Aleks gick och köpte middag till sig själv ikväll.
Jag var inte sugen på mat jag hade i frysen och orkade inte
heller laga till något så jag gick till kvarterskrogen "Nära dig",
som är nära mig. Mums, hamburgare och pommes!

Jag har suttit och tittat på Ugly Betty senaste timmen och jag
kan tala om att jag börjat gilla serien igen. Samtidigt har mitt
mode- och klädsug kommit tillbaka efter att ha varit försvunnet
i ett par månader. Nu ska jag sätta mig och läsa lite makt med
Bridget Jones på i bakgrunden bara för att det inte ska vara
knäpptyst!

Våghals...

Hemma igen! Tog cykeln till stan (lekte våghals) och träffade Lisa och Annika på Lindahls. Lisa gick hem så fort hon och Annika ätit upp sina luncher, men jag och Annika fortsatte runt. Vi handlade julklappar! Eller jag gjorde det, hon var nästan klar med alla sina. Jag har några klappar kvar att inhandla, men det borde inte vara något problem. :)

Det var inte smart att ta cykeln förresten för det bara snöar och snöar. Jag halkade när jag skulle stanna vid ett tillfälle och vred knät lite. Det gör lite ont, ska nog värma min vetepåse...

Ostressad :)

God dag! Jag är "ledig" igen, men ska läsa maktboken (måste ju bli klar med den till på torsdag) och julhandla. På riktigt den här gången... Jag har tänkt fram och tillbaka på min julklappsidé. Jag hade tänkt köpa en digital fotoram, men jag har tänkt. Även om det är en lite rolig grej kommer den nog mest bara stå där och damma. Det kanske är bättre om jag köper det de behöver eller ja, användbara saker i alla fall...

Hur går det för er med julhandeln?

Några dagar i Holland?


Åh, chattade precis med en släkting som bor i Holland. Har inte träffat den familjen på snart 2 år och pojkarna börjar bli så stora. Mina föräldrar var på besök hos de nyligen då jag inte kunde följa med... Jag fick höra att jag alltid är välkommen. Det säger de alltid! Är jag sugen på att åka? Ja! Ska bara tänka ut när...

14 december - Lisas födelsedag

Ursäkta min seghet idag! Redan kvart i åtta var jag ute ur lägenheten för att gå på återlämning av tentan. Den varade inte länge och jag hann vara social med andra klasskamrater till och med utanför min lilla grupp. Seadn var det föreläsning och föräldrar och mycket statistik.

Efter föreläsningen gick vi till Lisas korridor eftersom hon fyller år och ville bjuda på tårta. Hon hade bakat den själv och den var riktigt mumsig! Mätta på lunchlåda och tårta gick några av oss till stan för att spana på julklappar. Jag fick en riktigt bra idé om vad jag ska köpa till mina föräldrar (det vill säga årets enda julklapp). Om det blir den, blir den gemensam. En riktigt bra grej nu när de inte ser mig varje dag...

The Holiday!

Jag hade tänkt läsa nu efter Bones, men så såg jag att de visar The Holiday på tv. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Filmen är ju så mysig! Nu när det snart är jul också... Jag gör nog en liten kombo: filmen på låg volym i bakgrunden samtidigt som jag läser. Jag vet ju ändå vad som händer :P

the_holiday

Makt!

Det kanske är dags att göra något vettigt idag. Jag har ju bara
suttit och tittat på tv. Tror faktiskt att jag ska sitta och läsa en
stund. Lite kurslitteratur, som jag "tagit en paus från". Boken
heter Makt och tar bland annat upp olika gubbar och olika sätt
att se på makt.

 av Börjesson och Rehn


Ugly Betty - Bea la Fea

Sitter och tittar på Ugly Betty-reprisen. Oj, vad annorlunda det är från sist jag tittade! Jag har ju inte följt serien den senaste tiden. Betty är inte längre assistent utan någon form av redaktör tror jag och hennes stil har förändrats helt. Inte längre så Ugly! Väldigt snygg är hon och hon har en cool röd väska! Saker går framåt...


Töm och Glöm

Det blev sovmorgon till elva idag. Skönt att bara kunna vända sig och somna om. Gårdagen var jättekul! Först var vi hos Lisa där vi åt middag, lyssnade på Tippen och bara hade allmänt trevligt, sedan var det tänkt att vi skulle på förfest hos Sukketerna men så blev det inte.

Vi fastnade hos Lisa och började inte gå förrän Vivis vänner ringde och sa att de väntade, och italienaren från våningen under kom och tyckte vi alla skulle gå tillsammans. Hur som helst blev det i alla fall Trappan. Töm och Glöm! Alltså barrensning innan julhelgerna, gissa om människor var onyktra!


Tro inte...!

God dag! Tro inte att jag precis tagit mig upp ur sängen för det har jag inte. Jag var uppe redan klockan åtta även om det var svårt eftersom jag fortfarande var vaken klockan tre. Jag mådde så dåligt i natt att jag inte kunde sova, tror att det kan ha varit någon kortform av magsjuka. Usch!

Idag var jag på utbildning för RödaKorsets ungdomsförening här i Norrköping. Det pratades om olika grupper, de flesta för nyanlända och det ska bli roligt att börja arbeta med det.

Fredag!!!

Ja, vad ska jag skriva om idag? Jag är fortfarande jätteglad!
Imorse cyklade jag ganska tidigt till Universitetet för att se luciatåget som
sjöng otroligt fint, sedan satt jag med Annika och Lisa och läste på biblioteket.
Mia skulle också vara med men orkade inte ta sig ur sängen :p
På eftermiddagen hade vi Workshop med diskussion och rollspel så nu ska
danskan läggas på hyllan. Den är klar!

Jag är glad!

Åh! Har haft underbart glöggmys med Annika, Lisa och Mia här hos mig. Massor med gott blev framdukat!
Precis innan de skulle gå kikade Annika in på studentportalen för att kolla om tentaresultaten från salstentan hade kommit in och det hade de! Jag var bombsäker på att jag skulle bli underkänd, men det står G! Jag hoppas att det inte blivit något fel för det vore ju bara oerhört elakt!

Tillbakablick

Så de där kläderna jag valde ut igår, de funkade helt okej. Felet på de? Jeansen för tajta så att man får en liten bulle på magen vilket kan synas när man inte har en pösig tröja över. Jag tror (och hoppas) att det här bara är saker jag själv märker, men ändå...
Skjorta från Atlas Design, Jeans från Acne och stövlar från Regent (köpta på scorett tror jag).

nr 1000



Tänkte att det tusende inlägget skulle vara lite speciellt. Jag ville egentligen sätta ihop bilder från att jag började blogga men jag har bara bilder från det här året på datorn... Vad har hänt under åren? Jag har gått på gymnasiet Norra Real och tagit studenten, rest lite till bland annat Egypten och Serbien, fyllt arton så att jag fått börja gå ut, flyttat hemifrån till Norrköping och börjat läsa till socionom på Linköpings universitet. Modeintresset är kvar trots att jag inte har lika mycket tid för det, träningsperioder kommer och går, vikt tankar lika så.

Helt enkelt: En egentligen vanlig tjejs liv har förts ner på bloggen!


10 december 2009

Igår kväll blev det en riktigt slapp kväll efter spinningen. Jag hade
planerat att plugga, men jag bara tog det lugnt och jag måste erkänna
att det inte har gjort mig mer stressad. Jag tror att jag har kommit till
en tid då jag gör saker i min egen tid, och det funkar. Saker blir gjorda!


Dagens planer är inte särskilt spännande...
förmiddagen ska jag läsa ut den danska boken,
klockan tolv är det tvättid och det är det.
Ikväll är det däremot annat! Det blir nämligen glöggkväll!


Spinning...

Otroligt trött i kroppen nu, men allting är klart i huvudet! Jag har haft en riktigt bra dag och är positiv och taggad när det gäller det mesta. Varför jag är trött i kroppen är för att jag nyss kom hem från ett spinning pass. Nu måste jag ta en dusch och sen sätta igång med att små städa samtidigt som jag tittar på tv

I-landsproblem, ett stort sådant!

Jag är överlycklig över att jag har tvättid imorgon! Jag försökte hitta kläder att sätta på mig, men fick problem. Jeans har jag inga som riktigt passar, antingen är de lite för stora eller lite för små och har ofta slitits ut rejält. Tights och linnen är alla i tvätten vilket innebär att nästan inga klänningar går att använda och inte heller koftor.
Nu har jag väl typ löst det även om jag inte är helt nöjd. Får visa sen...

Längtar till morgondagens tvättid!

Planer för dagen...

 9-12  Läsa den danska boken som fått vila ett par dagar
13-15 Grupparbete
15-17 Handledningsseminarium
18-19 Spinning

Underbart! Dagen är igång!


Kaffe


Middagen är avklarad (blev enkla fattiga riddare, mums) och nu sitter
jag på sängen med en kopp kaffe, påtår väntar. Jag älskar förresten
sådana här söta koppar! Den här köpte jag för flera år sen på någon
loppis på landet och det har matchande fat perfekt till frukost eller fika.

Plugget får vänta lite för just nu tittar jag på NCIS istället...

Kurslitt och powernaps...

Jag har suttit och läst kurslitteratur sedan jag kom hem vid fyra tiden, men för en halvtimme sen var jag så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna. Jag satte då klockan på en halvtimme för att ta en liten powernap. Nu måste jag verkligen sätta på kaffe! Jag förstår inte varför jag är så trött! Jag skyller jämt på mörkret men nu får det vara nog!

SOU 2006:37

I min utbildning läser man väldigt många SOU:er, statliga utredningar. Nu har jag suttit och läst 2006:37, men har inte hunnit komma så långt. Jag funderade om jag skulle sitta uppe och läsa för att ta sovmorgon imorgon eller lägga mig tidigt och gå upp tidigare imorgon. Jag tror att det blir andra alternativer men nyheterna på fyran ska jag se!

Sleep tight and don´t let the bedbugs bite!


Yogalates

Det har redan gått en timme sedan jag kom hem från pilatesen, som jag fick lära mig mer var yogalates. Sedan jag kom hem har jag hunnit lag och äta middag, pratat med mina föräldrar och påbörjat lagning av matlåda till imorgon. Jag har blivit en matlåde person! Bra för magen, plånboken och tidsstressen...


Näst sista...

måndagen innan det så kallade jullovet!

8-10                 Föreläsning om den danska boken.
10-12               Föreläsning om bl.a. etnicitet
13-15               Reflexionsgrupp med gänget
17.30-18.30      Pilates
Efter träningen ska jag ta och plugga lite, men nu tar jag det bara lugnt.

Fika hit och fika dit...

Nu är jag tillbaka i lilla Norrköping. Idag har inte mycket gjort... Jag har fått håret avklippt lite till eftersom det började bli för långt och tjockt i nacken. Mitt på dagen var jag också ute på en liten fika med ingen annan än J. Gamla J som nämndes för ett par år sen. Vi satt och pratade om allt möjligt: filmer, Israel-Palestina och Weber. Hoppas på fler fikor! :)

Det är snart dags att bädda ner sig, men först ska jag nog packa upp väskan (och ta en kaka till)!

Gårdagens glöggmys!


20.43 Hemmamys

Lördagen är nästan slut. Så snabbt!
Under dagen var jag och promenerade i stan med mams och paps. Bland annat var vi på julmarknaden i Gamla stan och letade efter stövlar. Paret från Esprit som jag letade efter finns inte någonstans (inte ens på webshopen i min storlek) och de andra jag hittade var skadade och självklart sista paret i storlek 36. Nu är det hemmamys som gäller efter att jag suttit och läst ett par timmar.

Favvo-fåtölj under fönstret...



Nu är det snart dags att lämna favoritplatsen i vardagsrummet, det vill säga den breda fåtöljen under fönstret, som är en bra pluggplats. Man kan krypa ihop där och så får man lite dagsljus (när det finns). Jag har suttit där under eftermiddagen och läst "At skabe en klient". Jag har inte alls kommit långt men det går framåt.

Snart är det, hur som helst, dags för middag och det blir sprödbakad torsk, kokt potatis och citronsås. Mums!

13.53 stövlar och defragmentering



Ännu har jag inte fått mycket gjort idag. Jag tog en tur med pappa för att köpa lunch till mamma som jobbar och lussekatter till ikväll. Efter att vi lämnat av lunchen hos mamma åkte vi till KistaGalleria (som utökats otroligt) för att jag är på jakt efter ett par stövlar. Det värsta är att jag inte letar och tittar på olika utan har bestämt mig för ett par som jag inte hittar någonstans (rundade, svarta, mellanhög klack från Esprit, skriv om ni ser de någonstans). Nu har jag också fått äran att rensa den gamla datorn, vilket har väntat på mig i ett par veckor så jag får läsa under defragmentering och sånt där.

Gårdagskvällen...

Igår var jag som sagt och fikade med Linda och Jenka. Vi träffades på St:Eriksplan och hittade ett trevligt litet fik. Men kvällen slutade inte där...

Strax efter åtta mötte vi upp Caroline som ville ha med oss på en spelning. Det var flera band som spelade på KGB, ett sunkställe enligt mig, men musiken var helt okej. Jag kan ärligt säga att jag kände mig väldigt malplacerad då jag kom i jeans med stövlar över och en färglad, blommig tunnika bland alla svartklädda, många med långt headbanger-hår. Ibland kan man väl även gå på sånt!


Ta sig ut!

Det är verkligen tid att ta sig ur lägenheten. Nu ska jag ut och ta bussen till Vasastan för att träffa två av mina Stockholms-tjejer för en fika. Mys mys!

09.10 - gröt och nyheter



Det blev sovmorgon för mig idag och jag blev väckt klockan åtta. Jag har nu på morgonen suttit med mamma och ätit risgrynsgröt till frukost framför nyheterna. Borde nog fixa till mig lite (så att jag är klar för dagen) och börja plugga. Man kommer faktiskt in i danskan efter en stund...

23.09



Ligger på soffan här hem-hemma. Finns inte mycket på tv så jag
funderar på att läsa lite och bädda ner mig. Nu började i och för sig
en kriminalare och jag har fått chatt-sällskap. Lite till lär jag väl vara uppe...


Onsdag och helg!

Man kan nästan säga att det är helg för mig redan nu.
Inga fler föreläsningar eller seminarier denna vecka!

Idag hade jag ett seminarium mellan 10 och 12 där vi
arbetade med frågor kring yrkesetik utifrån texter vi hade
läst. Jag tycker att det var väldigt givande och framförallt
roligt.

Nu sitter jag på bussen till Stockholm där jag ska
vara till på söndag med mycket roligt planerat
(förhoppningsvis avbokar ingen).

Tanken är att jag ska sitta och läsa "At skabe en klient",
men det är svårt att läsa på danska och jag vill slå upp
enstaka ord. Det var förresten därför jag satte på datorn.
Dags att återgå till danskan!


Första december



Det är december! Bara 23 dagar kvar till jul! Detta räknar jag ned
till med mitt ljus, som stär på köksbordet. Jag var iväg till
Universitetet vid ett för en föreläsning i etik och satt sedan med
Annika i biblioteket. Det var tänkt att vi skulle plugga, men det blev
en massa prat (det här är ingen tyst del av biblioteket som ni förstår).
Kort efter det var det dags för bio...

Gwen Stefani



Vilken söt klock-formad korsett hon har och även om jag gillar
byxorna hade jag nog inte satt ihop just denna korsett med
dessa byxor. Hon ser tuff ut ändå!

Själv kör jag också på svart-vitt idag då jag har plockat fram en
gammal klänning. Overallen får stanna hemma!

Overall eller vanliga kläder

Det är overallvecka nu och jag gick all in igår och sprang om kring i den gulorangea saken. Idag tror jag dock att det blir annat. Bland annat eftersom jag inte har så många tröjor som matchar men också för att jag planerar bio efter universitetet.

Idag har jag föreläsning först klockan ett, så nu ska jag plugga i mitt mörka rum.