Guldfynd-fynden från förra helgen



Jag fick på till min artonde-födelsedag ett presentkort på Guldfynd, värt rätt mycket,
men problemet är att jag inte är guldfynd-typen så det har fått ligga i plånboken ett
bra tag. Förra helgen var jag inne och hittade dessa två läderarmband från IMeMy
och ett halsband. Halsbandet är ett hjärta med text, där det står Love, Amore, Liebe.
 Mamma fick handla upp resten :)

Några meningar bara...

Första helgen på länge då jag inte behöver göra absolut någonting. Skönt! Daniella var här hela dagen och nu när hon har åkt hem så sitter jag framför tv:n. Snart börjar CSI på femman. Jag har inte så mycket att skriva, så ha en bra kväll! :D

Sysslolös

Jag åkte efter skolan till Bromsten för att passa och leka med Daniella, min kusin. Vi var ute i parken en bra stund och där både gungade vi och lekte i sandlådan. Ser ni mig göra sånt? Antagligen inte, men med Daniella leks det mycket och ofta. Så fort vi kom tillbaka var hon trött och sover nu som en stock med Nalle-Tull och filten, därav är jag sysslolös. Funderar på att sätta mig på trappen, i solen, och läsa. Det är så det får bli!  :D
   

Ännu ett nej...

Jobbet ringde nu igen, en dag jag faktiskt skulle kunna jobba på, men med erbjudande om lokalvård på hotell. Jag kan inte jobba med lokalvård! Jag har toaskräck och är inte i tillräcklig nöd för att ta det jobbet.
Det känns jättehemskt att säga nej hela tiden, men skolan går före och lokalvård är inget för mig just nu.

Kristi him.



Det här är en bildsammanfattning av min helg.
Min snart 38-årige morbror satt och blåste såp-bubblor två dagar i rad.
Daniella gick hela lördagen med en blå bunke på huvudet. 
Jag bjuder dessutom på bilden på mig, där jag tar ett fotbad medan det regnar. 
Det var dags att fixa fötterna lite extra inför sommaren :)
Det blev en riktigt trevlig långhelg!!!  

Lindsay Price


En väldigt snygg Lindssay Price shoppar massor av
choklad från Godiva i New York.

Jag gillar kavajens frack-liknande nederkant!

Vad tycker ni om hennes enkla outfit?

16.22

Jag kom precis hem. Skoldagen var kort och jag har fått två till mvg:n bekräftade. Skönt! :D
Efter skolan köpte jag en stor panini på en delikatessaffär och åkte sedan till mammas jobb för att dela paninin till lunch (så stor är den). Nu blir det fortsättning på städningen eftersom jag är långt ifrån klar. Ska också visa lite ny-shoppat som jag inte hunnit göra än.

Toodels!

En vecka innan studenten...

Sprang hem från skolan och köpte på vägen en sushi som jag åt på mitt sovrumsgolv. Nu väntar jag på att pappa ska komma hem, sen blir det bara att åka iväg igen. Ska till släkten i Bromsten.

Skoldagen var rolig. Pratade med en klasskompis som jag inte pratat så mycket med, mest på grund av att hon började i trean och har varit sjuk mycket. Väldigt trevlig tjej, måste jag säga. Det är synd när man upptäcker det en vecka innan studenten. Men, men. Annars var det väl inte så mycket som hände. Kanske borde nämna att provet gick ganska bra. Jag är glad! Inget plugg kvar nu. För ett tag i alla fall. 

Existensialism

Jag är ledig nu i förmiddag och har tittat på rapport, ätit frukost och ska se på Tv4-nyheterna strax. Sedan ska jag läsa lite mer existensialism. Det är rörigt och ska vara muntligt. Det blir lite svårt, men går förhoppningsvis bra ändå. Efter det har jag inget skolrelaterat kvar att göra förutom att ta studenten. :D

Gå, gå, gå



Jag skippade träningen. Jag gillar inte att träna, hela gymgrejen är inget för mig. Fast egentligen tyckte jag ju efter ett tag att det var skönt att träna här, ett stenkast från sovrummet, men det var annat. Träningen i sig är inte mitt problem utan faktumet att man ska ta sig till en träningslokal, byta om två gånger och sen åka hem igen. Sakerna runt omkring tar så lång tid. Jag gillar att ta mina promenader lite då och då. Gärna på stan eller på väg någonstans. Helt enkelt att inte slösa tid...

Ledig :D



Jag är ledig idag och har planerat att göra massor. Först och främst städa,
men jag ska också plugga (sista provet är imorgon), åka till Solna C för möjlig
mini-shopping och lite annat... Ikväll blir det träning på planet fitness på Odenplan.

Snart är det dags att rensa i gamla mappar och pärmar. Jag är ju så dålig på att tappa bort skol-papper!

GLAD !

Jag orkade inte blogga igår. Släkten åkte tidigt igår och resten av dagen spenderades slappandes, först på landet och sedan hemma. Tog lite tid till att fixa fötterna nu när sommarvärmen kommer och öppna skor ska användas.

Idag var jag i skolan och fick två bra besked. 2 MVG:n, ett i Samhälle B och det andra i Naturkunskap B. Egentligen känns det lite fel att skriva det här. Det känns lite som om jag skryter, men jag är så himla glad! Jag känner mig lite närmare Norrköping...

Jag och Jenka promenerade sedan hem och nu sitter jag och slappar. Borde plugga lite filosofi, men det får vänta en liten stund till. Just nu är det tv:n som gäller. 

Splittrat

Barnen har lagt sig. Vi vuxna är utspridda i huset, på nedervåningen. Mamma och ex-styv-morfar sitter och pratar i vardagsrummet och i köket sitter morbror framför sin dator på ena sidan av bordet och på andra sidan sitter jag och pappa framför min dator. Det är så lugnt i huset. Alla har varit vakna länge. På Windows Media Player spelas gammal rock från det som en gång var Jugoslavien, landet som nu är splittrat precis som människorna i huset är splittrade.

Statisk träning

Inte mycket händer här på landet. Jag har varit uppe sen halv åtta, sju timmars sömn är tydligen allt jag kan tillåta mig själv att få dessa dagar. Därför känns också dagen extra lång. Klockan är bara fyra! Det är ganska mysigt med släkten här. Min lill-kusin är så bortskämd att han vill vara i någons famn hela tiden och därför hinner alla få ganska mycket gos-tid med honom. En annan positiv sak med att gå och bära på honom är träningen man får. Det blir statisk träning plus att han väger 5-6 kg.
Det är enda träningen jag får nu för tiden, särskillt här på landet. Man mest bara sitter.

Vad gör ni denna lördagen?

tillflykt = rifugio

Tagit min tillflykt till övervåningen. Sitter och knåpar med min italienska, den näst sista uppgiften innan studenten och behöver då lite lugn och ro. Formar meningar, vilket inte är det lättaste. På nedervåningen sitter mamma, pappa, morbror, hans flickvän/fästmö, deras två barn och min ex-styv-morfar. Nedervåningen är alltså full! Vi har blivit en sån familj som träffas väldigt ofta, så var det inte förut, innan fästmön kom in i bilden. Jag brukade se min morbror 3-4 ggr per år och det var vi alla okej med. Nu är det minst en gång i veckan. Tider förändras, människor förändras också. Men sakta.

Tori Spelling

Tori Spelling har här en väldigt fin klänning på sig, solgul som den är.
Härlig på lätt solbränd kropp!

Madrassbyte

Sitter nu på landet och har precis byggt om min säng. Den gamla madrassen var så mjuk att jag fick jätteont i ryggen. Nu har jag bytt till vad jag tror är tre bäddmadrasser. Det känns ganska skönt nu, men vi får se hur det blir efter en natt. Här på landet går det inte att ha resårmadrasser eftersom de inte kommer upp för vår smala trappa eller igenom fönstret. Man får ta vad man har och just nu ser bäddmadrasserna lovande ut :)

nu i slutet...

Just nu pågår ett litet-tjaffs bland några vänner som påminner mig om mellanstadiet. Det enda som skiljer är att det inte finns några fröknar inblandade. Jag tycker att det är synd. Nu, bara några veckor innan studenten ska vi tjaffsa. Kan vi inte bara vara vänner nu i slutet. Det sägs ju vara den lyckligaste tiden...

Snyggt Olivia Palermo!



Jag älskar allt från de skyhöga klackarna, väskan, den stora ringen,
de leopard-glasögonen och kläderna!


klagan utan grunder

Min långa håltimme på fyra timmar är snart slut och om en halvtimme måste jag dra mig tillbaka till skolan för att se en film i 1h och 20 min för att sen åka hem igen. Ibland förstår jag inte varför lärare vill ha kvar oss. Alla prov är gjorda, betygen sätts nästa fredag och vi sitter och tittar på film. Visst det är mysigt, men samtidigt känns det segt att åka fram och tillbaka, stanna kvar är inte heller ett alternativ för vad gör man själv i fyra timmar.
Jag hade tänkt att ta en shoppingtur... Min första lektion slutade 09.10 så det kändes inte heller lockande att vänta på att affärerna skulle öppna.

Oj, vad jag klagar! Det var inte alls meningen! Jag gillar mina lediga stunder!

En och en halv vecka

Kom precis hem från en mysig kväll med pojkvännen. Vi började med fika på Alberts på Stureplan som har bra uteservering, fortsatte med fönstershopping, satt på en brygga där strömma-kanal båtarna är och sedan en promenad till St.Eriksplan där vi skildes åt. Oj, vad sorgligt det lät!  Men nu är det faktiskt så att vi ska vara från varandra i en och en halv vecka då han åker bort.

Nu blir det: Vad är meningen med livet? Vad är en människa?

Vitt? Jag vill inte!

Jag har precis tryckt i mig en ordentlig lunch och ska komma igång med pluggandet.
Imorgon ska vi prata om existentialism, vad är en människa och så vidare.

Det känns konstigt att studenten är så nära. Det är cirka två veckor kvar och idag skickade
jag inbjudningarna till den lilla studentmottagningen jag ändå ska ha. Jag har fortfarande
inte hittat en vit outfit som jag ska ha på själva studenten. Jag gillar inte det vita. :(

Lite plugg kvar...

De sista veckorna på gymnasiet är udda. Jag har många håltimmar, slutar tidigt eller börjar sent och det som finns kvar att göra är muntligt.
Imorgon ska halva klassen diskutera olika system i kroppen, t.ex. immunförsvaret, nervsystemet m.fl. och ANTs (Alkohol, narkotika och drogers) inverkan på systemen. Som ni kanske kommer ihåg skrev jag om både nerv- och immunsystemet, nu pluggar jag på ett av de. Det blev immunsystemet som faktiskt är väldigt intressant.


Nr 1

Nu skriver jag mitt första inlägg på den nya datorn. Den är mindre (12.1 ") och mycket sötare. Från och med blir det blogg-skrivning direkt på blogg.se istället för i ett dokument först. Nu kommer jag också kunna blogga när jag är på landet. Det är då jag har mest ledig tid och kan leka med att skapa fina inlägg.


Victoria Beckhams New York-stil


Dagarna går...

Jag utnyttjade pappas lediga fredag maximalt. Vi åkte in till stan och köpte en ny dator till mig med mobilt bredband. Jag gick till skolan och sen åkte vi och lämnade min mobil på lagning, då den fastnar hela tiden.

När jag kom hem hade jag längtat efter att ta upp min nya dator och installera allt som skulle installeras, det vill säga internet. Jag satt i flera timmar, men fick aldrig igång det till slut gav jag upp och i lördags åkte jag till butiken. Först var jag i Sunbyberg, men han gjorde precis som jag, tryckte på olika knappar och läste vad det stod. Han skickade hem mig och tyckte att jag skulle återställa allt själv. Teknisk som jag är vägrar jag göra det.

Jag åkte då istället till kungsgatan där de är fler, så jag tänkte att de borde kanske kunna göra något. Vi satt i över en timme och expediten installerade, installerade om... men inget fungerade. Han sa att jag skulle komma på en vardag, så att de kunde återställa allt, så nu är datorn på återställning inne i stan och jag sitter ännu en dag på den gamla.


Helg från torsdag.

Man kan säga att min helg började igårkväll. Idag har jag bara en lektion, Samhälle, där vi tittar på film. Filmen är "Death of a president". Det är en spelfilm, men ser ibland ut som en dokumentär. U.S.A förbjöd (!) filmen i landet då den handlar om att några planerar att döda den dåvarande presidenten George W. Bush.
Som patrioter kan jag förstå att de inte gillar filmen, men är inte de en demokrati, den största?!
Ska de kunna förbjuda filmer?


Lördagens outifit - nästan en vecka senare...


Armbandet jag köpte idag, väldigt sött!


15.45

Jag kom nyss hem från skolan. Talet blev riktigt bra och jag tror att det
var längesen jag gjorde ett tal eller något annat muntligt så bra.
I eftermiddags var det modevisning där pengarna gick till Afghanistan
som var årets operation dagsverke-land.  Utanför såldes det armband
till fömån för barncancerfonden. Jag köpte ett vitt nu till sommaren.
Det är jättesött!

Nu är det dags att städa upp lite. När man bara pluggar tenderar det
att bli lite stökigt. böcker, papper och pennor finns överallt!


I have a dream...



Nu blir det en halvtimme då jag aktivt och effektivt tränar på mitt tal.
Det är cirka fem minuter långt, vilket det ska va. En av kriterierna
är att man ska vara pedagogisk. Funderar på att ha mina två citat på over-head.
Jag tror att det är en bra idé. Vad tror ni?

Nicole Richie



Nicole Richie är en av mina absoluta favoriter just nu när det gäller
kläd-inspiration. Den här outfiten är snygg på alla sätt! Stickad klänning
med tre-kvarts-ärmar, ett par stora armband och långa halsband.
Jag brukar ha svårt för guld, men det här älskar jag!
Åh, vad jag vill shoppa! Här är hon och promotar "House of Harlow" i Toronto.

Närmar mig slutet

Nu är talet skrivet och inskickat! Temat jag valde var prostitution och argumenterade för att göra det lagligt. Det var inte jättesvårt för jag tror att jag faktiskt tycker det på riktigt. Det skulle bli säkrare för de prostituerade och det är ju ett yrke, egentligen som alla andra. Jag ska under kvällen träna på talet, så att jag kan det riktigt ordentligt. :D


Release-koncert

Igår kväll blev det release-koncert på Stampen. Jeanette från Tullinge hade spelat in en skiva som projekt med många fina låtar som hon hade skrivit själv. Det var en bra koncert på ett lite udda ställe.

Det roligaste var nog ändå bartenderns min när jag sa att han inte kan blanda drinken i köket och ställa en färdig drink framför mig, eftersom han då kan ha lagt i vad som helst. Han ställde två frågor två gånger: "Är du seriös?" och ""Vadå, litar du inte på folk?" Man kan inte alltid lita på folk och han fick göra en ny drink framför mina ögon.

Kim Kardashian



Jag läste för ett tag sen att Kim Kardashian har ett eget sko-märke.
Visste inget innan! Visste ni?
Här konkar hon på sko-boxarna som är fina i sig!


15.20

Skivan igår var riktigt kul! Träffade så många gamla bekanta, från grundskoletiden framför allt. EGO var mysigt och perfekt för en drinkkväll med gänget, men inget dans ställe. Bland annat för att de inte hade ett riktigt dansgolv.


Till nästa måndag ska jag ha läst ut Sons and Lovers av D.H. Lawrence. Det är en ganska bra klassiker ändå har jag skjutit upp att läsa den. Nu är jag på sida 114 och har 332 sidor kvar. Ska sätta mig och läsa en stund.


Christian Dior - Spring 2009 - Couture


Ut, ut, ut

Priviligerad som jag är får jag skjuss till kvällens skiva. Aleks och hennes klass från Löfströms gymnasium har sin skiva på EGO. Det blir första gången jag är där, men det är tydligen ett litet ställe ganska nära café 60.

Mingel är min nya grej, så jag planerar att mingla mycket även ikväll.  :D


Måndag!

Jag är så trött! Sitter nu i sängen med massa kuddar runt mig och funderar över hur jag ska skriva ett tal som ska hållas på svenska C lektionen senare i veckan. Det ska vara persuasivt, men kan ha några emotionella inslag. Jag tror nu att jag har kommit på ett bra ämne, vi får se.

Helgen försvann snabbt och jag hade mycket kul! Igår såg jag en film, Seven Pounds med Will Smith och Rosario Dawson. Den är jättebra! Se den!   :D



En riktigt bra kväll!

Katarinas 18-årsfest blev kul ändå.
Jag bestämde mig redan innan att jag skulle ha kul, inte sitta still och prata med så många människor som möjligt. Precis som alla sådana här fester var gästerna mellan bebis och döden. Därmed dansade jag med folk i min egen ålder och när de satt still dansade jag med de i min mammas ålder... Levande musik kom från en sångare med en keyboard. Han hade svårt för fartiga låtar, så vi fick ibland påminna honom att tjejen fyllde arton och inte femtio. Jag pratade med många människor, framför allt några gamla bekanta. Vissa som också kände igen mig, men också en som inte hade någon aning.
Strax innan elva började många åka. Alla jag hade pratat med åkte hem och många av Katarinas närmaste vänner. Då kände jag att jag också kunde åka hem.

Jag är taggad och lite annorlunda!

Varva ner

Det blir en fartfylld lördag. Jag och mamma började med en shoppingtur i Täby centrum. Där finns mycket affär och stort utbud i varje. Ändå kom vi inte hem med mycket. Det är få saker vi verkligen fastnar för. Modet är nästan det samma, så jag känner ofta att jag redan har det i garderoben.
Jag hittade en sak, en kavaj, som är ett sådant fynd att jag inte kan likna det vid något annat. Planerar att ha på den redan ikväll på en gammal kompis 18-års fest. :D  Outfiten är bestämd!


Nu är lägenheten full, kan man säga. Jag, mamma, "moster" Angeliqa och mina två kusiner ska äta lunch tillsammans. :)


Tji fick ni!


Vissa var lite skeptiska när jag köpte min rosalila-väska, men nu kan jag visa två outfits då jag hade den. Jag älskar färg! En helvit eller helsvart outfit kan jag bara tänka mig att ha om jag bryter av med någon färgglad accessoar. :D

9.13

Skönt med sovmorgon! Igår kväll satt jag ganska länge och umgicks med både mina föräldrar och Gogi. Nu på morgonen kunde jag ändå inte sova så länge, men det är nog bra. Nu kan jag fixa naglarna och fötterna och allmänt skämma bort mig lite. Borde skriva lite på naturkunskaps-uppsatsen också om jag får tid för det innan skolan...

Studentklänning - del 2

Nu har jag ett helt annat problem när det kommer till studentklänning. Den är jättefin och kommer från Oasis! Problemet är nu bara att storlek 38 är alldeles för stort medan 36 är precis för litet. Så är det dessutom i alla affärer. Jag kommer att ha en rolig månad!

FRONTER - mess

Fick precis ett Fronter-sms som sa att min enda lektion idag är inställd och likaså morgondagens prov. Skönt! Samtidigt som det är lite jobbigt att det skjuts upp. Då blir det mer sen.

Jag åker ändå in till stan. Ska söka ett jobb som jag har blivit tipsad om och kanske titta runt i lite affärer :D
Förhoppningsvis hittar jag något roligt...

08.03


Jag har sovmorgon eftersom nästan alla andra skriver prov. Vi hade bestämt ett prov tillfälle, men endast sex skrev. Nu sitter jag därför med en fusk café au lait och naturboken. Ska skriva på min uppsats som ska in natten till måndag.


God morgon!


Timmarna och dagarna rinner förbi

Dagarna har nu en tendens att inte kännas särskillt produktiva. Det är många håltimmar och mycket eget arbete.

Håltimmar försöker jag plugga på och det funkar ganska bra, när mina närmaste vänner inte har håltimme med mig. Om de har det tillsammans med mig så har vi lite extra tid att umgås. Det är riktigt svårt att hitta tid för det annars. Vi pluggar, vissa jobbar, det är pojkvänner, andra vänner och familj. Om det ändå vore så lätt att hinna med som tv-serierna får det att se ut!

Daniella fyller två år idag så jag har precis kommit hem därifån efter lite party party!


Kate Moss



- Mini - Silver - Skarpa axlar - Långa ärmar -

Jag gillar det! I vanliga fall tycker jag inte om att det glittrar för mycket
(vilket kan bero på att jag inte vill synas för mycket), men det här kändes
ändå inte för mycket! Axlarna är otroligt coola, jag gillar att klänningen är
väldigt kort och att ärmarna är trekvart, vilket är min favoritlängd.

Sökandet efter en studentklänning...

Jag gillar verkligen klänningar, framförallt sommarklänningar, men det är omöjligt att hitta en studentklänning. Jag har svårt för det helvita så jag planerar att bryta av det på ett eller annat sätt. Jag måste ändå ha något att bryta av. Inga klänningar av de som nu finns i butikerna passar mig. Ingen ser självklar ut. Vet inte vad jag ska göra. Har ni något tips på var jag kan hitta många vita klänningar? Funderar lite på secondhand också, men jag är dålig på det :s


En dag till?

Helgen blev lite stressig och intensiv. Jag hade tänkt att slappa, plugga och titta på tv. Det blev inte riktigt så. Jag lyckades sova cirka tio timmar per natt, men sen var dagarna så intensiva med hus-tömning och barnpassning att jag hade behövt några dagar till. Åtminstonde en dag, då jag kunde låsa in mig på mitt rum och inte se eller höra någon.


Nu är veckan i full gång och igår blev inget, men ändå lite gjort. Jag sprang länge runt på stan och åkte sen till Gogi.
Idag blir det andra visor. Jag har redan hunnit med skolan och en lunch och snack med Aleks som fyllde 19 den första maj. Nu ska jag söka efter lite jobb och plugga. Vi får se hur det går...