Christian Dior - Spring 2009 - Couture


Vitklädda gubbar

Så nu har lite vitklädda gubbar varit här och gått. Det roliga är att de inte är gubbar. Nästan alla är i min ålder, pojkar och flickor.Det var dags att göra rent ventilationen igen. De började några portar bort klockan åtta och kom till oss alldeles nyss.
Jag tänkte att det skulle vara svårt att vakna så här tidigt som jag gjorde eftersom jag har varit så trött de senaste dagarna, men nej. Jag vaknade vid halv åtta utan en väckarklocka eller förälder som kommer in och babblar.


Halloj!

Nu har flera dagar (två) gått utan att jag har skrivit något. När jag kom hem i torsdags var jag alldeles för trött. På förmiddagen var jag i Akalla och fotade till Caféguiden. Direkt efter det åkte jag till Arlanda och var kvar där till halv åtta. Ser var så skönt att jag fick skjuss hem. Efter allt springande både till Arlanda och på Arlanda hade det varit jobbigt att åka hem med buss och tåg.


Igår var jag i skolan. Jag hade mina vanliga lektioner och promenerade sedan hem med Jenka. Jag tror att vi kommer göra det allt oftare i samband med att det blir varmare och ljusare. Nästan direkt när jag kom hem, kom Gogi över och vi åkte och bowlade. Jag vann, även om det var ganska jämt i slutet. Jag tror aldrig att jag fått så många "strike".


Danielle Lloyd



Engelsk mode och glamor modell.
Hon var Miss England 2004 och Miss Great Britain 2006,
men blev av med den senare titeln efter att ha poserat naken.
Annars har hon också varit med i Celebrity Big Brother.

Väldigt söt är hon i alla fall!

Jag glömde...


Aja, det blir ingen outfit-bild. Kom på det först när jag bytt om till min mysiga, rosa dress.
Nu ska jag försöka vara effektiv och skriva så mycket jag bara kan på hemskrivningen i samhälle. Jag skrev lite på min håltimme och jag hoppas att det är värt något.

God morgon!

Det blir en lång dag idag och jag har en kjol på mig. Jag har tänkt att jag ska korta av den men tydligen räckte det att stoppa den i torktummlaren. Det kan kanske bli en outfit bild sen...

Ha en bra dag!


Stjärnor i sina egna märken


 

Rachel Bilson i Edie Rose for DKNY Jeans
Ashley Olsen i The Row
Victoria Beckham i dVb




 


17.45 En tisdag

Dagen är redan slut, det är mörkt och börjar bli kväll. Först hade jag tre vanliga lektioner och sedan projektarbete. Vi börjar se hur det kommer att se ut i slutet. På torsdag väntar en heldag då roliga foton ska tas...

Efter skolan idag skulle jag ha fikat med F, men något dök upp och jag promenerade istället hem med Jenka. Den normala vägen den här gången! 1 timmes promenad är underbart.

Nu ska jag sitta och plugga. Hemskrivningen ska vara klar på fredag och jag vet inte hur mycket tid jag kommer att ha till det på torsdag så jag hoppas på att bli klar eller åtminstone nästan klar imorgon kväll.

Dagens outfit



Tröja: Lindex
Väst: Culture
Jeans: Lee

Blake Lively i Chanel



Lite cool och annorlunda klänning :D

Oj då!

Jag har helt missat att modeveckan i Stockholm börjar idag.

Jag måste hitta en sida där jag kan se alla bilder från catwalken.

(Jag är förresten jättesugen på att shoppa)


Update om helgen

I  fredags åkte jag och Gogi som sagt upp till landet. Vi tittade på Chuck-marathon, tog en promenad och spelade vänd-tia. Det snöade hela helgen så promenaden var riktigt rolig och lite jobbig (plogbilen hade inte varit förbi än). Vi hade ett litet snöbollskrig, gjorde "traktorspår" i snön och jag låg i snön efter att ha blivit vält. Vintern är ju lite sen men det är alldeles för trevligt med snö  på landet för att klaga. Jag säger bara: så länge det inte finns i Stockholm.


Jag kom till stan tidigt igår (stan och stan) och var på Arlanda redan kvart över två. Jag skrev boarding kort, försökte lära mig att göra en bokning på Amadeus och gick med ner till flygplanet som skulle till Prag.
Flygvärdinorna för CSA har såå snygga dräkter!


Basso och Brooke


Det var svårt att välja bland alla snygga  plagg!
Hela kollektionen är underbar!

Lång dag men få lektioner...

Jag började halv nio, hade en kort lektion och satte mig sedan i biblioteket. Jag tänkte att jag skulle sitta där en stund och plugga men ljudvolymen var outhärdlig. Det hade varit helt okej vid entrén eller ett centrum, men bibliotek ska vara tysta! Tre timmar efter att min första lektion hade slutat hade jag två lektioner till och nu är jag hemma. Jag har precis packat ner lite småsaker i en väska och åker om ett tag till landet. Slapp helg med Gogi väntar!

Roberto Cavalli


Bra dag idag!

Redan efter att jag hade fått mitt betyg, MVG, i Svenska A förra året tänkte jag att det är klart att jag får det i Svenska B också. Ena terminen gick, andra och sedan kom den tredje. Jag började tveka under tiden och ställde mig i slutet av förra terminen in på att det bara blir VG. Tydligen gick det väldigt bra på uppgifterna den tredje terminen. Det blir ett MVG ändå. :D

"Träningen" blev precis som jag gillar den. Det blev en lång promenad hem från skolan. I vanliga fall tar det cirka en timme. Idag tog det två. Vägar var avspärrade och vi virrade runt på Solna kyrkogård. Trevligt var det och trött blev man i benen i alla fall :D


God morgon!

Ska snart ge mig iväg till skolan. Jag har bara tre lektioner och slutar därför tidigt. Redan vid ett. Förhoppningsvis tar jag mig i kragen och tränar lite när jag kommer hem. Vi får se...


Brie Larson


En av två

Satte klockan på sju imorse för att kolla igenom etikuppgiften som ska lämnas in idag, men jag var tydligen väldigt utvilad eftersom jag vaknade en halvtimme innan den ringde. Nu har jag mailat in etiken och ska snart börja skriva lite på samhället. Jag börjar inte förrän klockan tolv så jag har lång tid på mig. Det är skönt!


Just nu vill jag mest ligga i sängen och läsa boken jag just nu läser. Flickorna från Riyadh ligger nu alltid antingen bredvid min säng eller i väskan. Jättebra bok! Det är en chic-litt bok men ändå är den "seriösare"...




Boken och författaren, Rajaa Alsanea

"Homecoming Queen"

Jag lyssnade väldigt mycket på Hinder idag. Otroligt bra låtar!
Eftersom jag inte hunnit skaffa någon ny musik på flera veckor så har det blivit så att jag går tillbaka till gammalt som finns på I-poden. Ibland hittar man bra saker! I söndags blev det Backstreet Boys och Westlifes senaste skivor. Jag vet att det låter töntigt, men det finns bra låtar!

It's been five years since Ive seen her face
She's the holy ghost lost without a trace
And now were left with the what ifs
It's been five years since she left for LA
She's an angel with a dirty face
And it seems to me
She's a casuality of all the pressure
That we put on her
And now we've lost her for good
It's such a shame shame shame
That our homecoming queen
Was a lot like you and a lot like me
And she never walked on water
Guess no one really saw her

She was so adored by everyone
When it came to looks she was next to none
But loved partying and having too much fun
Then she hooked up with the wrong someone
And he promised everything under the sun
And it seems to me
She's a casuality of all the pressure
That he put on her
And now we've lost her for good
It's such a shame shame shame
That our homecoming queen
Was a lot like you and a lot like me
And she never walked on water
Cause no one really saw her
It's such a shame shame shame
That our homecoming queen
Had a lot to prove and so many to please
She's just somebody's daughter
Just looking for somebody to love her

Well I never knew you
Wish I could've saved you
From losers that drained you
Before you got strung out
With so much potential
How could you let us down
It's such a shame shame shame
That our homecoming queen
Was a lot like you and a lot like me
And she never walked on water
Cause no one really saw her
Shame shame shame
That our homecoming queen
Had a lot to prove and so many to please
She's just somebody's daughter
Just looking for somebody to love her
She's just somebody's daughter
Just looking for somebody to love her

It's such a shame shame shame...

Carolina Herrera


Vad hände?!



Vi satt på "DaCapo" på söder och såg det spöregna utanför. När vi kom ut var det snö som attackerade oss. Vissa av snöflingorna var stora som femkronor! Jag vill inte sätta på mig vinterkängorna igen. Inte förrän nästa vinter. Ser ut som om jag kommer att bli tvungen..


07.18

Det är mycket som behöver göras den här veckan. Till imorgon ska ett etik-arbete vara klart som handlar om mig. Hur jag var som tre-sexåring och hur jag är nu. Det känns inte helt som ett skolarbete när det handlar om en själv men det är ganska roligt, eftersom man inser småsaker. Sedan är det också en hemskrivning i samhälle som ska in på fredag. Utöver det är det mest små saker, men det fyller mina dagar väl.

Eva Longoria på Critic´s choice awards


Kvällen

Igår åkte hela familjen över till Familjen B. Jag har inte träffat någon av Systrarna B sedan innan jul så det var riktigt trevligt. Vi damer satt i köket medan papporna satt i vardagsrummet och såg på något sport-evanemang. Milli, lagade
våfflor. Mums!

Versace


Trainee

Det är väldigt lugnt på Arlanda på söndagar. Det finns inte alls mycket att göra, men jag blev ändå kvar där i ett par timmar. Jag har världens bästa föräldrar som faktiskt skjussar mig. Det hade varit riktigt jobbigt att åka kommunalt imorse då jag skulle vara på Arlanda klockan åtta och det tar ca. en timme att åka.
Nästa gång ska jag ha med mig ett anteckningsblock att skriva ner alla förkortningar. Det går inte att lära sig alla bara sådär!

God morgon

En halvtimme har redan gått sedan jag vaknade. Det blir en tidig morgon då jag måste plugga lite innan lunchen med Jenka och Linda på Jensen. Där ska vi nämligen disskutera det jag nu ska läsa igenom, inför samhällsprovet.


Igår var jag på bio (säkert tre månader sen sist) med Gogi. Vi såg Body of lies med bland andra Leonardo Di Caprio. Väldigt bra film. Man blir lite förvirrad över vem som är vem av "araberna" (saudier, syrianer, palestinier...). Många bombningar och skott var det i alla fall!


Jessica Alba



Tuff i söta romantiska färger!
På många ställen har hennes nya frisyr disskuterats...
Jag tycker att den passar henne!
Vad tycker ni?

Taggad på livet

Helgen började igår kväll för mig. Idag är det så kallad studiedag på Norra Real och jag ska spendera i alla fall ett par timmar åt skolarbeten. I övrigt har jag tänkt att jag ska städa, så att det blir fint och vi inte behöver städa i helgen.


Jag är väldigt taggad på livet efter i onsdags... Jag har (igen) insett att jag behöver plugga hårdare, vilket jag kan, för det är onödigt att gå ut med lägre betyg än vad man egentligen kan åstadkomma. Sedan var jag ju på Arlanda igår, lärde mig saker och ska lära mig ännu mer. Tidigare har jag skrivit att jag vill att vissa saker ska hända under det här året. Det är dags att börja jobba på det!


sr/s1-2/l46 o.s.v.

Efter skolan åkte jag till arlanda med tunnelbana, tåg och buss (vilket i sig var en upplevelse). Jag kom dit och fick lära mig massor! Jag fick skriva boarding kort till ett helt flygplan och sedan sköta incheckningen av det. Jag försökte också följa hur det gick till när man ändrade biljetter med mer. Det var riktigt svårt, t.o.m. tjejerna använde lathundar. Eftermiddagen var jättekul och jag ska tillbaka på söndag för att lära mig mer. Förhoppningsvis leder detta till ett jobb...


Emma Watson



Jag älskar hela outfiten!
Vill ha!
(Förresten hade den outfiten varit perfekt för i eftermiddag!)

Sovmorgon...

Även om jag inte börjar förrän elva gick jag upp ganska tidigt. Klockan sju. Jag har fixat till naglarna, ätit frukost och fixat en smörgås som jag ska ha med mig och äta till lunch. Jag slutar ett, så det blir en riktigt kort dag.
I eftermiddag ska jag till Arlanda men det berättar jag om ikväll...


Shoes, shoes, shoes!



Jag har länge letat efter ett par bra högklackade stövletter. I lördags hittade jag ett perfekt par! Är lite kär i de... Jag har inte alls tänkt så här höga, men det är bra och de är sköna! Hade på mig de i måndags :D

Oscar de la Renta


Konflikten i Nord Irland?!

Nu börjar man känna att skolan har börjat. Det är ett stort projekt i Engelska C som ska skrivas. Jag har valt konflikten i Nord Irland som ämne och nu letar jag information. Jag måste komma på en bra frågeställning. Religions-frågan är nog mest spännande...

Paris Hilton på People´s Choice Awards


Lördag

Igår var det tänkt att jag skulle till stan och shoppa lite. På grund av kylan blev det Täby C istället. Det är ett väldigt bra centrum måste jag säga. Det har HM och Dinsko men också affärer som till exempel Gant. Underbart!


När jag kom hem ringde mormor som jag inte hade sett på nästan ett år och bjöd över oss på kaffe. Vi åkte självklart dit och hon berättade historier om när hon senast var i Serbien (efter att inte ha varit där på många år) och om hennes "Stora kärlek" när hon var ung. Mormor är inte så gammal (61 år) men hon har några roliga historier att berätta.


Isaac Mizrahi


Brrr!

Nu är det en massa ljus tända i mitt rum. Tro inte att den romantiska Aleksandra har dykt upp, det är bara så att det är svinkallt i mitt rum. Jag undrar om  det är något fel på elementet! Eller så är det bara för att det blåser kallt från ventilationen, som är precis ovanför elementet.

Nytt!

Jag var och köpte min nya almänacka igår. Jag tycker att den är så fin!
Sprang på ett coolt armband på topshop också! :D


Tidig morgon som inte behövde bli så tidig...

Jag gick upp halv sju och borde ha börjat skolan halv nio. Det var svårt att komma upp ur min varma, sköna säng, men jag gick upp. Dusch, smink, allt och jag hade tio minuter kvar så jag tänkte att jag går in på fronter för att se om det händer något. Smart drag måste jag säga. Min första lektion är inställd och nästa är inte förrän 12.30.


Nu när jag är hemma hela förmiddagen ska jag lägga mig på sängen och läsa eller kanske till och med börja arbeta med etik och livsfrågor-uppgiften.


Extra-jobb

Pojkvännen var ledig från sitt vanliga jobb idag och jobbade lite extra.
Då körde han runt i den här:

Outfiten var rolig, men jag fick inte fota den den här gången!

Sista dagen innan skolan börjar...

En riktigt seg dag. Jag var och handlade lite mat med min far, men annars har jag varit hemma. Det var tänkt att jag skulle träffa tjejerna på café 60 och arbeta med svenskan men vi bestämde oss för att göra klart det på msn. Om 18 min.

Nu väntar jag på att mamma ska komma hem från jobbet så att jag kanske hinner äta middag med de.

Mitt horoskop för 1-21 januari

Lejonet 23/7-23/8


Det händer väldigt mycket nu, och det rör sig dessutom om stora förändringar och inte småsaker. Du kanske byter jobb, flyttar eller får en ny familjemedlem. Du hinner knappt med dina egna funderingar och känslor, och vardagen lyser med sin frånvaro. Spännande, men jobbigt.


kärlek/sex 3

kul/nöjen 3
tur/pengar 4

(från Veckorevyn.com)


Blommigt och färgglatt

 

  1. America Ferrera i Oscar de la Renta
  2. Ginnifer Godwin i Sue Stemp
  3. Kerry Washington i Oscar de la Renta
  4. Thandie Newton i Matthew Williamson
  5. Kristin Davis i Michael Kors

Julafton nummer två



Så nu firas julen igen. I alla fall bland de ortodoxa serberna. Min familj firar inte direkt men vi brukar laga en lite finare middag och se till så att vi är tillsammans. Mamma och pappa pratade om att gå till kyrkan och tvinga med mig också (vilket endast har hänt ett par gånger och senast för över 5 år sen), men jag hoppas att jag slipper. Idag blir det först ett svenska arbete för min del. Linda, Caroline och jag ska vara hos Jenka klockan ett. Förhoppningsvis blir vi klara snabbt!


Mplayer


Iriver har ett tag tydligen haft en mp3-spelare som ser ut som Musse Pigg och
nu finns det en blingad variant med Swarovski-kristaller. Hur söta som helst!

Från 7 till 2


För ett tag sedan hade jag 6-7 länkar till olika bloggar mina vänner hade.
Nu har alla slutat skriva och vissa har tagit bort sina helt.
Två länkar kvar. Linda och Frallan.
Vad hände med resten???

Monique Lhuillier


Drinkar


Fredagen som började som en vanlig, lugn utekväll, blev en parkväll. Alla hade, så att säga, sina respektive bredvid sig. Vissa drack mer än andra och föll av stolar (inga namn nämnda) men jag tror i alla fall att alla kan säga att de hade trevligt.

I lördags blev det också en parkväll då Andreas och Jenka kom över. Vi åt, tittade på första säsongen av Sex and The City och spelade "sjuan". Jag tror att det blir mycket sådant den närmaste tiden....

Gott nytt år!

Nästan ett dygn senare men ändå...

Nyårsafton var riktigt perfekt. Gogi hämtade upp mig och vi åkte till restaurangen Kalamares någonstans vid sickla eller nacka. Blev en underbar tre-rätters middag och sen en titt på fyrverkerierna vid tolvslaget. Vi var hemma strax efter ett, åt tårta och tittade på ett musik program med mina föräldrar. Så fort jag kom hem bytte jag från min klänning till presenten jag fick av Gogi. Min nya rosa mysdress! :D Jag är ju verkligen bortskämd! :D



Nyårslöften?

Borde man ge sådana? De brukar ju aldrig hålla...
Ska nog inte ge några löften men det finns ett par saker jag vill ska hända.

Jag vill:
- ta körkort
- komma in på universitetet (förhoppningsvis Stockholm, men kan även tänka mig Linköping)
- skaffa ett jobb
- gå ner till min målvikt