Hemskt...

Jag har precis skrivit klart min geografi uppsats. Jag skrev om kolerautbrottet i Liberia. Det är hemskt. Först inte ett utan två innbördeskrig och nu vattenbrist och kolera. Vi hade väldigt lång tid på oss att skriva den, men ändå skriver man det mesta dagen innan den ska mejlas in. Den ska mejlas in senast imorgon.

Ikväll ska jag mysa framför tv:n Först ska jag titta på "cold-case" som börjar strax och sedan på "Win a date with Tad Hamilton". Den sist nämnda verkar vara en riktig fjortis-film. Jag och min kompis Aleks (ja, vi heter samma sak) brukar alltid hyra sådana filmer. De är riktigt socker-söta!

image32

...

Jag är förkyld igen!  Jag var hemma två dagar för två-tre veckor sen och nu har jag varit hemma två dagar. Har nog missat lilte i skolan. Det värsta är att en redovisning fick bli upsjuten på grund av mig och jag missade ett litet svenska-prov. Jag hoppas att jag kan få göra det nästa lektion. : )

Estetiskt val - Dans

Hade dans tidigt imorse. Det är ganska skönt att starta dagen så. Just nu håller vi på med street. Jag tycker att det är otroligt svårt, jag har ju aldrig dansat något i den stilen. Vi fick idag en läxa till nästa gång. Vi ska till nästa vecka träna på en position som heter "baby freeze". För de se inte vet vad det är så kan man säga att vi håller upp hela kroppen med bara gänderna och huvudet. Jobbigt!

Spontant

Tänkte berätta lite om min dag...
 Först var det ju såklart skola, sen när jag var på väg till bussen sa jag först hejdå till mina vänner vid tunnelbanan och fortsatte sen. På väg till bussen kom jag på att jag skulle ringa två kompisar (som går i samma klass i en skola inte långt ifrån min) och se ifall de slutat och vill hitta på något. De svarar att de är på en restaurang där i närheten så jag går dit. Där lunchar de med några från sin klass (Bl.a. några ganska söta killar, särskilt en). De berättar att de planerat att träffa de andra från gamla gänget (JS, EBA, IGCC, SU och jag) så vi går därifrån och möter upp alla.
Vi gick till "Café 60" och satte oss där. när vi gick därifrån så bestämde oss jag och en av tjejerna att vi skulle gå hem... Hon bor i Västra skogen och jag i Frösunda. Ni kan tänka er hur lång tid det tog att ta sig dit från caféet.

Nu är jag hemma och ska fixa en god kycklingsallad till mig och mina föräldrar. Klockan åtta ska jag träffa MoaCaroline och M och se "Music and Lyrics". Den har premiär ikväll.  

Maggio


Veronica Maggio 2
Japp, det är
Veronica Maggio jag menar. I vintras när hennes CD kom ut tyckte jag att det lät riktigt konstigt men jag har börjat gilla hennes stil. Både när det gäller musik och hennes klädstil. Hennes låt texter är också faktiskt texter och inte fem meningar upprepade. Hon är bra!


Sjuk... (Förkyld)

Jag vill inte vara förkyld! Det är inge kul!
Jag har precis bakat muffins och nu kollar jag på "efter tio" med Malou von Sivers.


Gårdagen - En fartfylld dag

Joo, jag hann faktiskt med väldigt mycket idag. Först var jag ju i skolan, såklart. Hade spanska prov som jag tror gick ganska bra. Det var lite roligt när vi skulle skriva det för först fick vi spanska steg 1 prov (jag går steg 3). Alla såg frågande på varandra, uppgifterna var inte på det vi pluggat på. Läraren bytte prov efter fem minuter och det var inte mer med det. Efter att skolan var slut åkte jag hem och plockade undan lite. Sen åkte jag och tränade (Latinaerobics, Granbacka gym). När jag tillsammans med min mamma var på väg hem ringer A för att säga att hon är på väg till mig så vi plockar upp henne. Vi hyrde "Tjenare kungen" och myste framför tv:n hela kvällen. Pratade om senaste tidens händelser och så. Hon sov över och åkte för någon timma sedan. Vi har det alltid riktigt trevligt. Strax efter att hon åkt från mig ringde hon och vi bestämde att vi ska åka till stan imorgon. Båda är jätte shoppin sugna.

Nu sitter jag och pluggar. Samtidigt gör jag hushållssysslor (Tvättar, stryker, viker, diskar...). Senare ska jag åka och träffa mina vänner. Vi ska ikväll bowla och sedan äta middag. Kul!


Resursdag

Jo, idag är det resursdag på Norra Real. Det betyder oftast att vi är lediga hela dagen men det är en dag för lärarna att göra studiebesök och liknande med eleverna. Min klass var på Medelhavsmuseet med vår latin lärare.
Precis när jag mött MC och J och börjat gå mot museet vände jag mig om och såg någon som jag tyckte jag kände igen (jag var inte säker eftersom hon var långt ifrån och jag hade inte mina glasögon på mig). Det var Jenka som kom gående mot oss klädd alternativt och rufsig i håret. Inte hennes vanliga stil. Hon berättade att även Linda skulle vara klädd så den här dagen. De såg lite häftiga ut, men jag saknade Jenkas stjärna...

På museet var det ganska intressant och jag märkte att det såg helt annorlunda ut än förra gången jag var där. Förra gången jag var där var museet fyllt med finklätt folk. Massor av ambassadörer och liknande. Då firades det att Jugoslavien varit fria från turkarna i 300 år eller något sådant.


Hemma igen

Jag kom ju faktiskt hem redan i söndags. Ganska tidigt på förmiddagen till och med. Jag har inte hunnit skriva något eftersom jag har så mycket att plugga nu och annat på gång. Egentligen borde jag inte skriva nu heller men jag tänkte ta en kort paus. Kommer att somna annars.

I Serbien var det toppen. Jag träffade inte alla vänner jag önskade att träffa. Fanns inte riktigt tid för det eftersom de gick i skolan. Min bästa kompis V träffade jag varje dag. Det blev inte jätte mycket shopping, men lite blev det såklart (Skriver ett "shopping-inlägg" och mer om Serbien-veckan vid ett senare tillfälle). Många av personerna jag umgicks med medan jag var där var förkylda/sjuka så nu är jag också det.

Nu ska jag fortsätta plugga... Imorgon har jag kost-prov. Det skulle ha varit för två veckor sen men blev framflyttat eftersom läraren blev sjuk.
Jag har även en paruppgift att redovisa och lämna in. Just nu är jag lite irreterad eftersom min par-kompis inte mejlar sin del av arbetet till mig, fast vi bestämt att han skulle göra det! Ahh. Hoppas bara att han mejlar innan jag stänger av datorn.