Äntligen träning igen!

Äntligen lite träning! En månad har gått sedan jag tränade sist
och idag var jag och Annika på pilates. Annika var lite sugen
på bio istället, New Moon, men vi gjorde en deal. Träning idag
och bio imorgon.
Det var så skönt att träna! Jag känner att framför allt magen
blev väldigt tränad och hoppas faktiskt på träningsverk.

Helgen som varit...

Min helg var inte så händelserik. I fredags åkte jag ju till Stockholm för att åka vidare till landet med mina föräldrar. Det är underbart på landet och jag sover som Törnrosa där, vilket resulterat i att jag är väldigt utvilad. I lördags hade vi besök av våra vänner från Västerås och idag satt jag och mamma med min overall och pysslade. Självklart var det tänkt att jag skulle plugga, men jag fick inte mycket gjort. Kommit igång har jag i alla fall! Nu är jag tillbaka i Norrköping och ska snart bädda ner mig och läsa. Veckans tema är etik!

Tillbaka till Norrköping!

Åh, vad dålig jag blir på att uppdatera när jag åker hem-hem.
Ikväll, när jag kommit tillbaka till Norrköping lovar jag att skriva
om helgen. Jag lovar!

Konstigt eller en upplevelse?

Sen jag började på universitetet har jag gjort saker som i vanliga fall inte skulle vara något jag ens ägnat en tanke.
- jag bodde på vandrarhem i en tjejs rum tillsammans med henne.
- jag var med och lekte konstiga (enligt mig då, enligt andra helt normala) lekar på overallsinvigningen.
- jag sov hos en, innan den kvällen, okänd människa (visserligen en bekants vän men ändå).

Jag tycker det här är jätteroligt! Annars hade jag bara tyckt det var konstigt och att jag aldrig skulle göra det. Nu tycker jag allt det konstiga är upplevelser. Spännande helt enkelt!

Schlaget om Schtäppen del 2

Kvällen började med att Annika, Albert och jag tog tåget till Linköping för att sen ta bussen till en stadsdel som heter Ryd där en kille vid namn Johan bor. Han lagade middag (honungsglaserad lax, potatismos, skagensås och sallad), Albert lekte med drinkar och gjorde en väldigt god grön drink till mig, jag höll mig mest undan när det gällde kökstjänst. Jag hjälpte istället med att torka disken efteråt.

Vi satt länge i Johans lägenhet och lyssnade på allt från Främling till smurfarna. Där var också Lisa och två andra pojkar. Någon gång vid tolv gick vi till Kårallen där kravallen Schlaget om Schtäppen hölls. Det fanns två dansgolv, det ena spelade schlager och sköna danslåtar medan det andra hade ett liveband som körde rockcovers. Jag föredrog ju såklart dansgolvet med bra dansmusik och vi dansade tills stängning, klockan tre.

På väg "hem", det vill säga till Johan eftersom vi var i Linköping, stannade vi på donken då vi vart hungriga. Mina vänner som jag skulle dela bäddsoffa med blev väldigt mysiga vilket innebar att jag flyttade ut (helt frivilligt! de är söta tillsammans och borde vara tillsammans enligt mig.) och kröp ihop i ett hörn i köket där jag sov en stund...

Inte på topp...

Nu är jag hemma igen! Har till och med hunnit att gå och handla bröd (på lidl förstås) och äta frukost. Inatt blev det väl cirka 45 minuters sömn (i ett hörn i köket) så min hjärna och kropp är inte på topp. Självklart ska jag berätta om kravallen, men jag får göra det senare.

Schlaget om Schtäppen

Sakta håller jag på att göra mig i ordning för kvällens/nattens bravader. Vid sex ska vi ta pendeln till Linköping där vi ska på förfest och middag, för att sen gå på Schlaget om Schtäppen. Det är en kravall vilket gör det lätt att välja outfit. Overall är ett måste. Min overall är inte så snygg nu. Jag har fortfarande ler-fläckar från i lördags och mitt enda märke är fusk-fastsatt med säkerhetsnålar. Till den orangea overallen ska jag ha en svart, transparent blus med nitar...

Horoskop

Lejonet 23/7-23/8

Två spännande veckor väntar. Du har tur i många olika sammanhang och det kan du utnyttja för att förnya dig lite. På kärleksfronten blir det gott om erotik. Du är väldigt fysisk just nu så det passar dig bra. Du festar förmodligen en hel del också. Du vill gärna träffa nya människor.

kärlek/sex 3
kul/nöjen 5
tur/pengar 5

Det här låter riktigt bra! Ikväll blir det fest och nya männsikor, vilket jag hoppas att det blir de kommande veckorna också. Horoskopet är från veckorevyn.


Claudia Schiffer



Vardagssnygg! Jag älskar den här looken! Ser väldigt avslappnat ut!
Längtar till koftväder!

09-11-26

I morse tog jag sovmorgon, visserligen bara till åtta,
men det räckte. Nu är jag pigg även om det inte ser
ut så just nu med mina svullna ögonlock. Idag ska
här städas men först frukost!


Onsdag, torsdag eller fredag?

Det var tänkt att jag skulle vara i Stockholm nu, jag planerade att åka direkt efter tentan men så gjorde jag planer. Först för idag då vi hade tänkt tenta-öl, men som blev syjunta för att fixa med overallerna. Därför tänkte jag åka imorgon, men så blir det inte heller. Imorgon kväll ska jag nämligen till Linköping på kravall med Annika och Lisa. Alltså åker jag till Stockholm på fredag och direkt vidare till landet. Oj, vad långhelgsplander kan ändras!


Norrköping-Stockholm

Usch, fy, blä!

Tentan gick uruselt! Jag blir inte alls förvånad om jag blir underkänd, men nu kan jag inte göra något mer. Jag satt och tänkte länge, och ibland kom jag på något som jag hoppas blir bra. Det är ju min första salstenta och något jag inte fattar är hur mycket de förväntar sig att man ska skriva. Det står ju poäng, men vad innebär det?
Åh, nu är det över och jag har planerat in 12 januari då det är omtenta.

Salstenta!

Gick upp klockan sex imorse. Det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara, men det kanske berodde på att jag visste att jag måste upp direkt. Klockan åtta ska tentan skrivas och jag ska gå typ nu, för att vara extra tidig. Jag har pluggat (vilket ni formodligen läst mycket om) och hoppas att jag ska klara den. Jag kunde inte plugga mer igår. Det går som det går, men som är vakna kan väl hålla tummarna för mig?!

Plugga eller inte plugga...

Försöker plugga men vill verkligen inte göra det längre. Jag ska ändå titta på anteckningarna. Måste! För en stund sedan pratade jag med Annika som sa att hon knappt pluggat idag utan istället tittat på spel, hon hade bläddrat i anteckningarna. 
Nu ska jag ta tag i anteckningarna och begreppen i "båten i parken" och sedan belöna mig med godis som jag var ute och köpte nyss.
 

Allt uppdukat...


(Det är bra att jag har ett stort köksbord)

Sitter och pluggar, men jag har gjort avbrott för en lång dusch och för att slänga ut sopporna, det vill säga att jag hellre gör vad som helst än att sitta still. Jag har också bytt pluggsätt igen, eftersom jag inser att det tar för lång tid att göra som jag har tänkt just nu. Nu skummar jag igenom böckerna och sedan ska jag gå över till anteckningar. Jag har fixat lite kaffe, men det kanske inte var så bra eftersom jag redan inte kan sitta still... Hm, den som lever får se...

God morgon

Klockan åtta är väl en bra tid att starta?! Som vanligt hade jag svårt att somna igår och därför också svårt att gå upp klockan sju imorse som jag hade planerat. Jag snoozade till halv åtta och har nu ätit frukost. Nu blir det plugg, men jag vägrar gå upp ur sängen än!  

Plugga med andra...

Vilken bra dag jag har haft! Jag har aldrig kunnat plugga med andra, det har helt enkelt inte funkat, men nu gör det tydligen det. Jag har suttit med Annika och Lisa, och pluggat hela dagen. Vi tittade igenom gamla tentafrågor och gick igenom anteckningar, en stund hade vi också ett högtalarsamtal med Mia. Det blev hamburgare till lunch och fika när vi satt hos mig.

Nu sitter jag och tar en paus från allt plugg med komedier på femman och bloggar, men sen så ska jag plugga lite till. Marx, Weber och Durkheim - Titmuss, Marshall och Esping-Anderssen.

Frukost med kaffe



Jag sitter och äter frukost, har ännu inte kommit igång med plugget men jag har slängt ut sopporna, diskat så att bänken är tom och ringt fastighetsskötaren. Jag hade hoppats att han kunde komma tidigare men han kommer kvart över ett. Det blev i alla fall idag. Mitt problem? Jo, dörren till var jag har sopporna har lostnat! Den satt på en plastbit som nu har spruckit. Det är så det är att bo i en gammal lägenhet!

Dags att sätta igång!




Jag har bjudit mig själv på en lugn morgon, men
nu måste jag komma igång med pluggandet. Jag har
kokat kaffe och lagt upp sockerkaka på ett fat.
Nu blir det socialpolitiska klassiker!


Egentligen det ena, men något helt annat.

Nu är det egentligen tänkt att jag ska vara på trappan för ett avslut på invigningen, men jag är hemma. Jag ville verkligen gå men var väldigt omotiverad. Först och främst blev det helt fel med sämnen i natt och sen tänker jag också på hur mycket jag behöver göra de kommande dagarna. På onsdag har jag en tenta och även om jag har läst så behöver jag ju plugga mycket mer. 
Därför sitter jag hemma. Jag har redan läst en stund och har nu tagit en paus för att se på "Brottskod: försvunnen", sen ska jag fortsätta.

 

Smutsig overall...

Strax efter ett gav jag mig av hemifrån idag för på agendan fanns overallsinvigning. Vi lekte lekar där vi blev smutsiga av lera, såpa, mjöl och lite ägg (poängen är att smutsa ner overallen så mycket som möjligt). Jag trodde att det skulle vara värre! Jag tänkte mig nått riktigt äckligt som krossade tomater och fiskolja, men Socer, våra festerister var snälla. Fina låtar har de också! Det blev "omstart" ett antal gånger. Jag kom hem för ungefär en timme sen och tar det nu lugnt...

Inflyttningsfest hos AMS

Igår var jag inte alls sugen på att blogga, men nu är det en ny dag.

Annika flyttade in i en ny lägenhet i början av månaden och igår var det inflyttningsfest hos henne och hennes sambos (Madde och Sara). Otroligt roligt! Det var vi socionomstuderande, de som pluggar till sjuksköterska och Stockholmare. Visserligen fanns det stockholmare bland oss socionomer också men dessa stockholmare som jag nämnde innan hade kommit från Stockholm där de jobbar och lever.
Eftersom jag de senaste åren pluggat på värsta tjej-programmen får man ta festerna till vara att prata med killar, vilket det inte var få av...

God morgon!

Jag släkte lampan först efter tolv eftersom jag kände lite lugn efter att ha blivit klar och ville bara göra något helt annat. Imorse blev det därför svårt att gå upp. Snart ska jag till universitetet där seminarium väntar och sen blir det hem igen för att tentaplugga.

Duger väl? Hoppas jag?!

Jag har bestämt mig för att vara klar med min framtidsuppgift (tro inte att jag suttit sedan jag kom hem för det har jag knappast). Läst igenom den har jag gjort ett par gånger, ändrat om och lagt till, men nu tänker jag att den duger. Knappast perfekt, men förhoppningsvis bra nog! Jag har lärt mig en del vilket jag tror är poängen.

Klockan är strax efter elva som innebär att jag egentligen borde vara i sängen nu. Dags för mig att sova så god natt allihopa! Dröm sött!

Broadway-café


2,5 timmars paus blev det då jag cyklade ner till Bråddgatan och Broadway-café. Först tänkte jag bara sitta och plugga där, men sen messade jag tjejerna istället. Vivvi och Annika gjorde mig sällskap och när de skulle gå gick även jag för det hade blivit mörkt. Dags att fortsätta med uppgiften! Imorgon ska den redovisas!

Lunchpaus

Nu tar jag en paus från välfärdens framtid för att äta lunch. Jag har skrivit en del som måste korrekturläsas ordentligt sen, men jag är långt ifrån klar. När jag sätter mig med det igen behöver jag få in lite begrepp och titta mer på några ganska svåra engelska artiklar. Det är inte ett dugg kul att sitta inne under de få ljusa timmarna, men måste man så måste man.
Åh, nu är jag riktigt hungrig!

Välfärdens framtid...

Jag snoozade länge imorse även efter att jag igår sa hur bra det är att gå upp klockan sju. Till mitt försvar satt jag uppe lite längre igår kväll. Idag vill jag inte gå upp ur sängen och det sköna är att jag inte måste det. Idag ska det pluggas, framförallt skriva om välfärdsstatens framtid. Nu måste jag sätta fart!



Mindre än en vecka kvar...

Åh, nu är det lite mindre än en vecka kvar till tentan och jag börjar oroa mig på riktigt. Har något fastnat eller har jag läst förgäves? Jag är inne på andra omgången av att läsa allt och sedan ska jag ta anteckningarna. . Hoppas att jag hinner allt jag planerar (det händer så mycket roligt i helgen)!

Nu försöker jag komma igång med en framtidsuppgift inför seminariet på fredag, men till skillnad från imorse går det segt. Snart så!


(bild från jatilllivet.se, googlat)

Overall!



I spöregnet (därav håret) var jag och hämtade min overall. Den är orange-gul och alldeles för stor. Tänker mig lite ändringar: ta bort det vita som ska vara vid knäna, korta av benen och hängslena där bak (ta bort resåren). Sedan ska namn och märken sys på! Kanske borde skaffa ett tygskärp till?

Morgonplugg

Imorse gick jag upp klockan sju och jag tror att jag ska försöka göra en vana av det. Jag hinner få jättemycket gjort även om de första tio minuterna är jobbiga. Hittills har jag alltså pluggat och snart ska jag plugga lite till vid köksbordet istället för i sängen. Klockan ett ska jag på sista föreläsningen innan tentan och sedan ska jag hämta upp en sak. Vad får ni veta sen!


Mössvirkning



Jag tänkte titta på NCIS (som tidigare var en favorit), men som de flesta program på tv blev jag inte fast i det. Det är inte intressant längre. Istället för att titta ordentligt hade jag på det i bakgrunden medan jag pratade i telefon med mina föräldrar och virkade min Doris-mössa. Det går lite segt. Stickning är inte helt min grej, men förhoppningsvis blir jag klar till på lördag.

Svar

Ingrid om Igår...:
Å vad trevligt!Gröna villan ligger ju precis bredvid mig!:) Har du en naturare bland dina kompisar?

Sv: Nej ingen naturare. En var humanist i ett par veckor och den andra pluggar på lärarprogrammet, så varför vi hamnade där vet jag inte riktigt. Jag trot att naturare = många killar, så varför inte?! :)

åtta timmar eller mer...


Nu börjar jag bli seg. Jag har inte varit ute alls idag, men har därför fått mycket gjort. Ändå har jag inte pluggat färdigt för dagen. Jag ska försöka mig på det där med åtta timmars arbetsdag och eftersom jag inte har gjort det hittills skadar det knappast att sitta extra länge idag. Nu går jag över till nästa bok eller kanske någon artikel...

God morgon!


Idag har jag inga föreläsningar eller grupparbeten. Jag är "ledig", vilket innebär att jag ska plugga. Kommer igång tidigt eftersom jag har tvättstuga på förmiddagen. Tvättstugetiden är från klockan sju så jag har redan varit där. Nu ska jag fixa lite frukort och sedan börja plugga.



Istället för träning...

pilates.jpg pilates image by maryjane824

Jag har inte tränat på ett bra tag nu och planerade att göra det
idag, men jag orkar verkligen inte. Istället ligger jag på min säng
och går igenom boken "Båten i parken" inför tentan nästa vecka.
Fram till den tjugofemte blir det mycket tentaplugg, men också lite roligt...

Att välta med cykeln är roligt...

Imorse gick jag upp kvart i sex för att klockan sju ta tåget till Norrköping. Väl framme hann jag cykla hem och sedan tillbaka mot stan, till universitetet. På väg dit ramlade jag med cykeln. Det var så roligt och jag skrattade väldigt mycket!

Jag har fortfarande problem att ta mig upp på trottoarkanter så idag tvekade jag väldigt länge, lite för länge vilket resulterade i att jag hamnade sidleds med kanten och cyklade sakta. Jag välte, men väldigt snyggt eftersom jag inte ens blev lite smutsig. En kille i min ålder gick förbi just då och stannade till. Trevlig som han var frågade han om det gick bra. Jag sa bara "ja, tack" och skrattade medan jag tog mig upp på cykeln och cyklade vidare.

Pluggrutiner?

Mitt intresse för mode har latat sig lite senaste månaden/-erna
och så har jag haft mindre tid för det. Egentligen borde jag väl
ha tid, men det har blivit så att man försöker få en pluggrutin.
Jag har aldrig varit duktig på att avgöra att jag sitter mellan till
exempel åtta och fem för att sedan göra något annat. Jag pluggar
istället lite "när som". Det vill jag ha en ändring på så jag försöker
och förhoppningsvis gör det att jag får tid för annat roligt så som
utställningar, tur på stan, bio...

Nu är det helg och jag åker till landet för att plugga och njuta av
mammas och pappas mat.

Lindsay Lohan



Elegant stil, redo för en Vogue-fest i Paris.
Jag vet inte om jag gillar byxorna, upptill ser de lite för mycket ut som
stora mjukisbyxor, men jag tror att det är trendiga kostymbyxor. Eller
i annat fall hoppas det, för sådana gillar jag. Annars gillar jag palettsjalen.
Väldigt snyggt!

Satt och lekte lite med bloggen, vilket knappt märks och upptäckte hur
mycket text det har varit på sistone. Det ändrar jag med en festlig
fredagsbild.

Det är fredag!

Jag får hela tiden påminna mig själv om att det är fredag. Det blir lätt så när man varit "ledig" nästan hela veckan och särskilt om man är hem-hemma. Lite senare ikväll åker jag till landet, men nu tar jag det bara lugnt i lägenheten i Stockholm. Jag är riktigt sugen på att läsa modetidningar (evighet sedan sist) så jag hoppas att mamma inte glömmer att ta med sig någon hem från jobbet.

Trevlig helg!!! 

Gått igenom allt en gång...

Nu har jag läst igenom allt inför tentan jag ska skriva den tjugofemte, inte för att det räcker att ha läst igenom det en gång. Under dagen har jag tagit ett par pauser för att titta på delar av talk-shows, bland annat lite Oprah där de pratade om MS. Samtidigt som Oprah många gånger kan vara larvigt kan man lära sig saker av programmet ibland.


Igår...

Jag han aldrig skriva senare igår. Lunch-dejten var med Malin som jag tror att jag inte hade sett sen studenten. Vi åt sushi och tog en tur på stan. Såg lite fina plagg som gjorde mig sugen på att klä mig ordentligt igen.

På kvällen träffade jag de andra, det vill säga Jenka, Caroline och Linda, på GrönaVillan. Det är naturarnas studentpub vad jag har förstått. Väldigt trevligt!

Igår hann jag inte med något plugg så idag ska jag vara riktigt effektiv! Jag har ätit frukost och nu är kaffet klart. Bara att sätta igång!

Runt i Stockholm...

Idag har jag en massor roligt planerat. Medan mina kompisar i Norrköping ska åka till Linköping och springa på IKEA ska jag springa runt i Stockholm. Nu på morgonen har jag varit och klippt mig. Måste ju passa på när jag är hemma hos min favvo-frissör!
Nu tar jag det lugnt med varm choklad och en bok, men senare ska jag iväg till stan på en liten lunchdejt...

Lång dag!

-Halv ett cyklade jag iväg till universitetet för att
träffa några av tjejerna och plugga ihop.
-Klockan tre så fick jag tillbaka en tenta (nu är två
kurser helt klara!)
-Klockan fyra var jag tillbaka med tjejerna och lite
mer plugg. Strax efter det cyklade jag iväg till resecentrum.
-Vi halv fem träffade jag två (kill)klasskompisar som
väntade på folk. De var väldigt roliga!
-Sen cirka åtta är jag i Frösunda, hos mina föräldrar och dricker
nu kaffe (sånt jag inte orkar göra själv).

(Världens sämsta inlägg, men livet går vidare och jag ville bara kort berätta om min dag!)

Soc.pol. klassiker...

Jag läste till strax efter sex och sedan behövde jag verkligen en paus så jag gick och gjorde lite annat. Jag pratade i telefon, virkade lite... Nu tittar jag på NCIS (nytt avsnitt och jag förstår inget eftersom jag inte hängt med), när det är slut blir det tillbaka till socialpolitiska klassiker. Jag kan tala om att jag har kommit fram till något... Jag läser oerhört långsamt. Jag brukade läsa snabbare och vet inte vad som hände! Det blir till att läsa mer så att jag får upp farten igen helt enkelt!

Broadway-café

Kom för ett tag sedan hem från en fika med Lisa, Annika och Mia på Broadway-caféet vid campus. Väldigt mysigt och en god soya-latte. Lisa och Mia hade varit och yogat precis innan. Jag vill också träna, men jag är inte tillräckligt frisk än. Sen verkar det dessutom som om jag har smittat Annika. Innan vi gick/cyklade iväg gjorde vi upp planer för imorgon då vi ska plugga tillsammans.

Nu har jag ätit en god tonfisksallad till lunch och ska börja plugga igen. Boken ska läsas ut till ikväll! Hinner jag 130 sidor till klockan sju? Det borde jag väl?


Cyklist? Javisst!

Igår hade jag seminarium och sedan var man ledig. Jag invigde cykeln så om någon såg mig så hoppas jag att de förstår att jag är nybörjare. Hur rädd jag än kan se ut när jag cyklar på vissa platser känner jag mig cool, för än så länge har jag inte ramlat eller cyklat in i någon/något. Sedan vet jag inte vad som hände efter att jag kommit hem. Jag pluggade en del och tog det lugnt, datorn fick ligga urladdad på köksbordet.

Idag är jag ledig fast inte helt. Jag ska ju plugga! Jag har redan börjat lite, men gjorde ett avbrott för att äta frukost och se på nyheterna.

Jag gillar grannens techno



Jag är inte ett stort fan av techno, men jag gillar när jag hör grannens musik genom väggen. Det är sant! Det är nog mest att det känns som om man inte bor ensam eller att det helt enkelt finns fler människor i området. Det är så lungt här i Ektorp.

På pluggfronten... Jag kom igång ganska sent med att läsa social rapport, så jag har ungefär hälften kvar. Nu ska jag fortsätta efter min mat-paus!

För var dag som går...



Jag mår bättre och bättre nu! :D
Idag ska jag sitta och plugga ordentligt. Jag har ju inte
gjort något skolarbete sen i torsdags. Först och främst
blir det att läsa ett par kapitel ur social rapport 2006...
Men innan dess, FRUKOST!

En cykel

Idag mår jag bättre, febern är borta! Dessutom har jag haft besök av mina föräldrar. De kom mest hit för att leverera min nya cykel (som vi tror är cirka 25 år gammal). Den är jättefin! Jag var direkt tvungen att testa den så jag cyklade förbi portarna (efter att jag nästan cyklat in i en buske först), vände och stannade framför mina föräldrar.

I små städer cyklas det mycket har jag fått lära mig. Saker är för nära för att ta bilen eller liknande. Sen har jag dragit slutsatsen att det på grund av att allt är nära och man kan gå eller cykla överallt är dåliga komunikationer. (Det blev en konstig mening, men ni förstår nog vad jag menar...)

Jag är riktigt dålig på att cykla! Jag har inte gjort det på flera år och även då gjorde jag det inte mycket. Så är det när man är uppvuxen i stockholm, med för långt avstånd att cykla till skolor och vänner. Nu får jag lära mig! Den är lite för hög, tror jag, vilket gör mig änu lite räddare...

Vill någon cykel-träna med mig?

...

Febern vägrar försvinna trots alla piller jag har stoppat i mig. Just nu ligger den på 39.5 ungefär. Jag som hade plander för kvällen... Vi hörs!!!

På paus...

Jag sa att jag bara skulle fortsätta och inte låta förkylningen stoppa mig. Det funkade inte, man kan säga att jag är på paus nu. När jag vaknade imorse (efter många väckningar under natten) hade jag 39 graders feber (Nyår- all over again). Jag tvingade mig ändå upp på föreläsning och grupparbete. Jag har haft feber hela dagen! Gruppen ville skicka hem mig, men jag stannade för att jag ville vara med (var inte ett dugg aktiv, vilket jag än en gång säger förlåt för). Sen jag kom hem strax efter tre har jag legat i sängen och vilat. Nu är det dags för middag; buljongsoppa!


Vintern känns av...



Man börjar känna av vintern på riktigt för även om det inte är
så mycket snö som på den här bilden så har det snöat stora
flingor här i Norrköping, idag.

Jag hade planerat att träna idag, spinning, men jag fann det
smartare att stanna hemma och försöka bli av med förkylningen.
Samtidigt kan jag ju plugga! Just idag försöker jag förbereda mig
inför grupparbetet imorgon som handlar om ett kapitel ur social
rapport. Social rapport låter hur tråkigt som helst, men den är bra
för man får en förståelse för hur vårt samhälle ser ut.

08.18 -Fick inget gjort

God morgon! Jag ställde klockan på sju, men kunde inte gå upp. Jag orkade inte! Halv åtta satte jag på tv:n för att se på nyheterna och nu måste jag ta och läsa lite. Igår fick jag nästan ingenting gjort, lite ångest...

RKUF

Då ska jag berätta vad jag gjorde ikväll. För någon vecka sedan fick jag ett mail om att RKUF har informationsmöte idag och jag fastnade direkt för kompisgruppen. I kompisgruppen träffar man asylsökande barn och gör saker med de. Det kan vara bowling, pyssel, picnic... På mötet fick jag höra att den hör gruppen var barn mellan 5 och 12, och jag är inte bra med barn. Däremot sa de att jag, med andra såklart, gärna fick dra igång en grupp för äldre. Problemet är bara att det kräver mycket tid att starta en aktivitet och jag har inte så mycket tid.
Vi pratade lite om att sätta ihop en grupp tillsammans med filmklubben, där man kunde göra lite vad som helst (titta på film, spela spel...) eftersom en till var lite inne på samma spår som jag.

Vi får se vad som händer, men det vore kul. Lite engagemang i något viktigt!

Usch, vilken dag!

Som jag skrev igårkväll skulle jag läsa ett kapitel i social rapport till idag. Jag blev inte klar igår utan gick upp klockan sex imorse för att läsa klart. Inte roligt! Det var kolsvart ute och jag verkar ha dragit på mig en förkylning. Det ska inte få stoppa mig!
Först var det föreläsning mellan åtta och tio, sen grupparbete till cirka tre. Vi fastnade och pratade ett tag till så jag var inte hemma förrän fyra och ska snart iväg igen, men det berättar jag om sen!

Katten Fisken, virka och te...

Kom hem för ett tag sen. Jag åkte spårvagn för första gången och såg en helt ny del av Norrköping, nämligen Ljura. Åka dit med buss och spårvagn var inte smart sättet, för det gick snabbare att gå hela vägen. Jag var hemma hos Mia och Calle (och deras katt Fisken), där drack vi te, virkade våra mössor och "snackade skit". Skoj var det och ett bra avbrott i pluggandet.

Nu ska fortsätta plugga. Måste läsa ett kapitel i social rapport till imorgon (bara 50 sidor) och dumt nog har jag inte skrivit ut det så jag måste läsa framför datorn.

Marshall, Titmuss o.s.v.



Idag är jag ledig från föreläsningar, men inte helt ledig. Boken
om socialpolitiska klassiker ska läsas ut under dagen och jag
kan tala om att det är spännande. Mycket om Marshall, Titmuss
och Esping-Andersen, välfärdsstaten...

Helgen...

Jag tog helt ledigt från att blogga i helgen och nästan helt
ledigt från plugget också.

Vad jag istället gjorde i helgen:
Lördag:
- Handlade mat och Gogi kom med ett dussin röda rosor (varför
   kommer jag till).

- Gick över till Lisa där en av de två Calle som finns i gänget
   kom med is som var 78 minusgrader så det rök ur skålar
   och kannor. Halloween-föra helt enkelt.
- Halloween fest på trappan där jag bland annat skakade hand
   med en okänd person, som fortfarande är okänd (svartklädd, 
   visar inte ansiktet, säger inte namn
)

Söndag: Väldigt segt.
- Vi tänkte bowla, men det fanns inga banor.
- Fin, ordentlig middag som vi tänkte dricka vin till (hittade ingen
   korkskruv, men nu vet jag var den är, armékniv
!)
- Firade vår ett-årsdag!!! (kan ni tänka er? ett år?)