Sjung om studentens...

Nu har även mössan tagits på! Studenten närmar sig med stormsteg! Det är valborg och jag åker till landet med min kära familj. Vi brukar passa på att njuta när det är tre dagar. Och även om det hade varit roligt att festa med klassen så ska det bli skönt att åka till landet. Jag tänker titta på massor av filmer som Djävulen bär Prada och Sex and the City, men även läsa väldigt mycket.

Ha en trevlig valborg och drick lagom!
(
Ni får själva bestämma vad lagom innebär)


Äntligen lite fritid!

Idag skrevs filosofiprovet och jag tror att det gick ganska bra. Jag hade också en samhällsdebatt. När vi har haft det så har vi fått ett tjockt häfte med artiklar att läsa igenom och skriva ett debattunderlag. Till idag läste jag bara artiklarna och ska skriva underlaget i helgen. Som tur är tittar han inte på när man lämnar in det, det är en så liten del.

Nu sitter jag hos Gogi och eftersom en mekaniker måste duscha efter jobbet så sitter jag vid datorn. Här går det jättebra att skriva bloggen direkt på nätet. Hemma går det trögt och det tar lång tid innan jag får med alla bokstäver, så det brukar bli att jag skriver i ett wordpad. 

Nu blir det godis och film. Vi har laddat upp med torkade jordgubbar, choklad och sura flaskor. Jag vet inte vad filmen heter, men det är en thriller som jag kan berätta om sen.  :)

God kväll! 

Miley Cyrus i Zuhair Murad



Väldigt sött med alla detaljer!

18.05

Nu har jag äntligen skickat in uppsatsen! Ännu en grej borta från listan. :)
Jag är jättesugen på att gå ut, men det lär få vänta ett tag till :(

Nervsystemet - check!

Uppsatsen är nästan klar. Det var jättesvårt att hitta information för att svara på mvg-frågorna, men jag tror att jag har lyckats någorlunda bra. Nu tar jag en paus från uppsatsen så att jag sen kan läsa igenom den och se ifall det har smugit sig in något konstigt.


Det kommer att kännas jätteskönt om det visar sig att jag inte behöver göra något mer med den nu för då kan jag fokusera på filosofiprovet jag har imorgon. Den här dagen är inte den roligaste...


God morgon!

Idag blir det en pluggmorgon, som fortsätter med en filosofilektion och
sedan en pluggdag, pluggkväll och möjligtvis en liten pluggnatt.
Inatt ska min uppsats om nervsystemet in, imorgon har jag filosofiprov
och sedan en debatt i samhälle. Usch! Sen blir det långhelg!

Audrina Patridge


Audrina Patridge från TheHills.
 Det här är hennes reklambild för PETA. Hon vill att man ska adoptera till exempel hundar istället för att köpa de i djuraffären. Jag säger jättebra idé, om det är så att man gillar och vill ha djur.Tyvärr är det dock ingenting för mig.
Förresten har hon en cool byxdräkt på sig. Tufft!

Helgen i korthet

Jag har börjat "ta ledigt" från bloggen och datorn på helgerna nu. Det är jätteskönt! Ingen har missat att det är fint väder.

Helgen såg ut såhär:
Fredag: plugg, leka med Daniella, tv på kvällen
Lördag: plugg, en lång promenad, mat från grillkiosken och film på kvällen.
Söndag: promenad i stan, lunch på favoriten "Forno Romano", en stund i hagaparken och plugg.

Det är mycket plugg nu! Därför är det vad jag kommer att syssla med så fort jag har skrivit klart det här.


Vad har ni för er?


Jag gillar inte att vara tjatig...

Igår messade jag en av mina närmaste vänner två gånger och fick inget svar. Jag tänkte: aja, det är en riktigt god vän. Idag läste jag något, som kanske förklarar det, men jag känner att jag inte vill messa. Vill inte vara tjatig. Vännen är väl den som oftast går in på den här bloggen, så hör av dig. Särskillt om du vill/behöver prata. Telefonen stängs aldrig av.

Idéer



Otroligt söt skådis! Det här är då Anna-Lynne McCord, en av de nya 90210 skådisarna. Jag är ju kär i serien, och skådespelerskorna är väldigt söta. Jag gillar att de är unga och ändå klär sig "normalt", inte överdrivet posh som i Gossip Girl. Visst kan man få idéer och inspiration även från GG, men 90210 är bättre på det, i alla fall för mig.
Hur som helst blev jag sugen på röda naglar, så det blir det nog. Måste bara titta lite i garderoben först.

O.D. = ledighet :)

Idag är det Operation Dagsverke. En sådan där dag som jag ser som ledig. Jag får mycket tid att plugga allt som behöver pluggas, men också fixa lite hemma. Självklart skickas lite pengar till, just det här året, Afghanistan. Det sägs att man vill få bort vapnen ur deras händer. De som väljer de här länderna väljer bra, det är viktigt att hjälpa de.

Samtidigt kan jag tycka att man först ska hjälpa barnen och övriga fattiga i sitt eget land. För även om de i Sverige är ganska få, i jämförelse, så finns de.


Sextiotvå

Idag fyller mormor 62 år. Det var ett par veckor sen vi hördes sist, vi har ju inte den bästa relationen, men jag hörde att hon var glad för att jag ringde. Hon firar egentligen inte födelsedagar (är Jehovas), men det gjorde inte så mycket. Mormor sa tack och att man bara blir äldre och äldre.


Vid sådana här tillfällen önskar man att man hade en bättre relation, men det är som det är. Två minuters telefonsamtal, då och då, kan man i alla fall fixa. :D


Bilder uppifrån


Soligt fortfarande!

Det är snart kväll och det mesta jag hade planerat att göra är klart. Lite dammning kvar. Senare blir det lite "läxläsning". Konstigt nog känns det ganska roligt att plugga nu.

Idag har jag kommit på en till grej som behöver fixas och det är garderoben. Nu när solen tittat fram igen känns det tråkigt med mörka färger, så allt mörkt ska ut och ljusa somriga kläder ska in. Lite ska till "släng-påsen" som jag tänker lämna på något insamlingsställe. Det är ju inget fel på kläderna i sig, jag är bara väldigt trött på de. Och att vissa plagg har bleknat pytte-lite tror jag inte att de behövande bryr sig om.


8.23

Näst intill ledig idag. Jag har en lektion klockan elva och sen ska jag springa iväg till revisorn, som förhoppningsvis är där den här gången. Sen blir det mycket städ hemma. Stryk-högen bara växer och växer i snabbare takt än vi hinner få bort den.


God morgon!


Igår...

Det var en konstig dag igår. Allt jag gjorde, gjorde jag med cirka en och en halv timmes mellan rum. Det var skola, hål, P100-prat, hål, revisor som inte dök upp och sen åkte jag till Gogi.

Jag var ju väldigt orolig för p100-betyget, men det visade sig att jag inte behövde oroa mig. Det blev ett MVG. Skönt, för jag behöver alla MVG:n jag kan få. :D
Dagen slutade ändå med ett utbrott, men nu är jag klar med det och livet går vidare med ett mini leende.


Jessica Alba



Hon ser riktigt fräsch och snygg ut!
Jag undrar vad hon har för skor till...
Jeansen påminner lite om mina från Acne. Jag kanske skulle ha de imorgon...

Etik överallt.

Jag läser kursen Etik- och livsfrågor, men det är inte bara där jag läser etik just nu. Det är också etik på filosofin (med samma lärare som jag har i etik- och livsfrågor) och nu religionen.


Idag pratade vi om organdonation. Är det rätt? Borde alla göra det automatiskt eller ska det bara bli lättare att bli organdonator? Jag och J stod vid ett tillfälle på samma sida och så långt bort från resten som bara var möjligt. Alla ska donera. Motargument (mot oss alltså) var att man hade rätta att välja och att det kunde vara något religiöst att man inte ville. Jag som inte alls är religiös och ser på döden som ett konkret avslut då man begravs och ruttnar eller kremeras, tycker att organdonation är bra. Jag kommer inte att ha användning av organen så då kan de väl rädda någons liv istället för att t.ex. förmultna.
Jag förstår de andra som tycker att man ska ha rätt att välja, men hade det varit ett val om kommande lag skulle jag ha röstat för att alla ska donera. Att det ska bli något naturligt.


Vad tycker ni om organdonation?


Bostad?

Tog en paus i helgen. Jag lämnade lägenheten två gånger. Först för en middag på den grekiska restaurangen längre bort på gatan och sedan tågstationen, cirka 15 minuter bort. Lite plugg blev gjort, men mycket väntar. Jag känner mig peppad.


Ofta hör mamma saker från kunder och nu var det en viktig grej som jag helt har glömt att kolla upp. Jag har sökt till flera Universitet långt från Stockholm, men inte tänkt så mycket på boendet som jag borde. Man ska tydligen söka studentrum/lgh nu och sen kan man tacka nej om man inte kommer in/väljer det universitetet. Dags att söka!


Marisa Tomei



Marisa Tomei i Atelier Versace med Van Cleef & Arpels smycken.

Min första Starbucks...



Jag har ju inte rest till några "vanliga" platser som Paris, London och New York, utan mer udda som Bryssel, Tunisien och Holland. Där finns inget Starbucks, eller det fanns i alla fall inte när jag var där- Jag såg folk som gick omkring i de trånga butikerna med Starbucks-muggar. Jag undrade var de kom ifrån och upptäckte sista dagen att det låg ett Starbucks max 20 meter från mitt hotell. Jag och mamma tog då en var sin Frappuchino som vi njöt av på vår terass. Självklart var jag tvungen att föreviga stunden med ett foto.


Fredag!

Nu är jag hemma för den ganska långa håltimmen. Den är förlängd idag på grund av att en lärare är borta och "njuter av den sista snön". Jag förstår ju inte honom alls och längtar efter mer värme, men aja. Nu ska det städas. Jag ska också perkulera lite kaffe till mig själv. :D

Matkonst



På hotellets restaurang fanns det inte bara god mat att njuta av, utan även lite matkonst. I en pumpa hade de skurit ut blommönster och i ett gigantiskt salladshuvud hade de tyckt in grillpinnar med gurk-, rädis-, aburgine- och morotsblommor. Otroligt häftigt!


Christian Dior - Spring 2009 - Couture


Den pråpra!

Det var faktiskt vad nomineringsgruppen och nominerade mig till. Igår var den efterlängtade skivan. Den var på Blue Moon Bar och temat var S. Jag var tråkig och gick som sekreterare, men kunde vara snygg samtidigt.

På mig hade jag en svart penn-kjol från HM (mammas jättegamla), en blus från Zara och pumps från DinSko. Håret var uppsatt med en gul blyertspenna, som för att säga: "alltid redo" (men på den här bilden var det mellan uppsättningar). Allt fanns hemma. :D


Hur modemodig är du?

Veckorevyn hade ett test som jag bara var tvungen att göra... :p

Du är en fashionista - när du känner för det
Visst älskar du mode och trender! På festen är du nästan alltid bland de trendigare. Du är en fashionista med koll - och det syns, när du känner för det. Vilket inte är alltid. Ofta kör du till vardags på säkra kort (ibland är det rätt skönt att bara smälta in i mängden också). Antagligen är du i vår på jakt efter en vit kavaj i "herrstil", men du tänker inte lägga en förmögenhet på den. Däremot lägger du gärna lite mer pengar på ett klassiskt köp, som en handväska av bra kvalitet. Du gillar svenska designers och din garderob består av mycket basplagg, kompletterat med coola trendplagg. Kanske ett och annat reafynd från Marc Jacobs eller Miu Miu. Trendplaggen balanserar du gärna med annat mer klassiskt, en trendig topp matchar du med jeans - tights med dragkedjor och skor med skyhög platå blir lite väl mycket...


Naama Bay och Cataract Layalina


Så veckan i Egypten spenderades såklart på stranden. Eftersom jag varit där tidigare var det inte så lockande att se pyramiderna, sfinxen och papyrusmuseet igen. Been there, done that.

Då vi var mitt i centrum, Naama Bay, så hade vi inte långt till något. Stranden var på ena sidan av hotellet och alla fina uteserveringar på andra. Där fanns även ett Starbucks...


Tillbaka från Egypten...

Sent igår kväll kom jag hem från varma Sharm El Sheik. Lite brun blev jag, men inte så som jag brukar bli. Jag hade helt enkelt inte samma underlag som jag brukar ha.


Förhoppningsvis kan jag skriva lite om resan ikväll, annars får det bli imorgon. Nu ska jag plugga lite inför provet på onsdag och sen åka till Gogi.


Har ni haft ett bra "påsklov"?


Tillbaka till Egypten

Nu har jag tagit farväl av pojkvännen, packat och ska lägga mig.
Det blir upp tidigt imorgon. Halv fyra för att vara exakt.
Åker till Sharm El Sheik i Egypten. Jag blir borta en vecka...
Underbart!  :D

Klick, klick, klick...

Jag har insett en sak de senaste dagarna. Jag är dålig på att ha med mig och använda kamera. Egentligen gillar ju inte jag att hamna på bild, men det skulle vara trevligt att ha fina bilder på roliga stunder.

Under den kommande veckan kommer jag inte vara i Stockholm, eller ens i Sverige, då ska jag påbörja mitt användande av kameran och fota allt!

Ännu en ovanlig plats...

Igår kväll kom Sara och Sonja för att hämta mig och Jenka. Vi åkte till ett så udda ställe som Alvik för att ta en fika. Vi hamnade på det sämsta Coffeehouse by George jag hittills har varit på, men det var mysigt. Vi satte oss ute och jag tror att hela Alvik med omnäjd hörde oss. Vi skrattade mycket! Det är faktiskt svårt att inte göra det i Saras sällskap. Vi ses tyvärr väldigt sällan nuförtiden men det blir det förhoppningsvis ändring på!

Får man spendera alla sina pengar på skor?

Under håltimmen idag var jag ute på stan. Jag skulle först och främst köpa skrubb och solkräm till mina föräldrar, men eftersom jag hade mycket tid tittade jag också på annat. Till exempel skor. Jag såg flera underbara. Ett par rosa pumps med öppen tå och andra detaljer, sen såg jag också ett par ljuslila stövlar med lite ljusrosa på, dock känns det lite för sent för stövlar. Pumpsen vill jag i alla fall gärna ha! :D


En piffig Kathy Griffin


Handen = Haninge

Jag hade åkt fel om inte Gogi hade sagt "stationen efter Skogås" och jag inte hade frågat de som satt bredvid mig. Jag åkte för att träffa Gogi och Smurfen i verkstaden där de försökte få igång en bil.


Innan det träffade jag Frallan en snabbis. Vi körde en snabb update innan han åkte iväg till sin tjej och jag till min kille. Han köpte en biljett till skivan och Smurfen köpte två, en till honom och en till Daniel. Jag har en kvar hos mig, men kommer antagligen att hämta ett par till. Det finns ju en kille i tvåan som vill gå...


Britney för klädkedjan Kohl´s Candie´s



Mycket rosa och hon ser snygg ut!
Jag undrar hur resten av kollektionen ser ut...

Ett varmare klimat på Norra Real

Jag läste precis det här på fronter som skolan använder...
Lite underligt och kul! Inget torra norra här inte!


Norra Realare!
För att förbättra klimatet ytterligare på Norra Real vill skolan ha din hjälp:
- Hälsa på  tio elever och två lärare du inte känner på skolan under en dag.
Då du är klar kan du gå in till Per Engback och kvittera ut tre valfria sena ankomster eller en Japp.
Varma hälsningar, Norra Real

11.42

Trött med "träningsverk" lite överallt drog jag mig till skolan för min första och enda lektion för dagen. Hade etik- och livsfrågor mellan 8.20 och 9.40. Vi såg en dokumentär och antecknade lite. Jag pratade också med en kille som antagligen kommer på skivan. Behöver nu bara veta hur många biljetter han vill ha, och sen är det två till jag väntar på svar från. Några biljetter blir ändå sålda! :D

Nu ska jag sätta mig på balkongen och plugga. Solen skiner och jag har stilistikprov imorgon...


Uppdrag nummer 1 - slutfört

Igår jobbade ju då för första gången. På uppdrag hos Ica Maxi av Uniflex Bemanning. Vi inventerade allt från trägårdsredskap till fröpåsar, biloljor till köksutrustning. Visst blev man trött i slutet efter att ha vänt upp och ned på korgar med saker, men det var roligt! Det blev till och med en timme mer än vad vi räknat...