Långhelg!

Paris, London, Barcelona, Rom...

Den hade varit perfekt för en weekend-resa men det blir ingen sådan, för mig i alla fall. Jag ska till landet med mamma och pappa. Där ska jag umgås med kusin, läsa och plugga. Helst hade jag velat slippa pluggandet men det går inte. Nästa vecka har jag nationellt prov i matte, latinprov och en redovisning som handlar om Sapfo.


Sapfo var en tuff kvinna som levde för länge länge sedan. Hon var poet och bodde på ön Lesbos. Sapfo skrev om sin kärlek till andra kvinnor och därför kommer ordet lesbisk från namnet på ön där hon bodde.


Vad ska ni göra under valborgshelgen?


Länge sedan sist...

------------För 10 år sedan-----------
1.) Hur gammal var du? 7 år
2.) Var gick du i skola? Lilla Alby skolan
3 ) Var jobbade du? -
4 ) Var levde/bodde du? Hallonbergen
5.) Var brukade du hålla hus? Klubben, fotbollsplan...
6.) Bar du glasögon? Nej
7.) Vem var din bästa vän? Aleksandra, Emilia och Dalia
8.) Hur många tatueringar hade du? inga
9.) Hur många piercingar hade du? 2 i öronen
10) Vilken bil körde du? Ingen
11.) Hade du varit på ett riktigt party? Ja, i klubben
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej


-----------För 5 år sedan-----------
1.) Hur gammal var du? 12
2.) Var gick du i skola? Tallbacka skolan
3.) Var arbetade du? -
4.) Vart bodde du? Hallonbergen
5.) Var brukade du hänga? Klubben, Västra skogen/Huvudsta
6.) Använde du glasögon? Ja, jag hade precis köpt mitt första par.
7.) Vem var din bästa vän? Aleksandra, Sara och Joana
9.) Hur många tatueringar hade du? Inga
10.) Hur många piercingar hade du? fortfarande 2 hål i öronen
11.) Vad för bil körde du? Ingen
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej


----------------För 2 år sedan-------------------
1.) Hur gammal var du? 15
2.) Var gick du i skola? Tallbacka skolan
3.) Var jobbade du? -
4.) Var bodde du? Hallonbergen
5.) Var brukade du hänga? Västra skogen och Huvudsta
6.) Använde du glasögon? Ja
7.) Vem var din bästa vän? Aleksandra, Joana, Tobbe, Vladana
8.) Hur många tatueringar? Inga
9.) Hur många piercings hade du? fortfarande 2 hål i öronen
10.) Vilken bil körde du?
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej
12.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? Upptagen


----------------För 1 år sedan-------------------
1.) Hur gammal var du? 16
2.) Var gick du i skola? Norra Real
3.) Var jobbade du? -
4.) Var bodde du? Frösunda
5.) Var brukade du hänga? Vasastan...
6.) Använde du glasögon? Ja
7.) Vem var din bästa vän? Caroline, Aleksandra och Vladana
8.) Hur många tatueringar? Inga
9.) Hur många piercings hade du? fortfarande 2 i öronen
10.) Vilken bil körde du? -

--------------------Idag--------------------
1.) Hur gammal är du? 17
2.) Var går du i skola? Norra Real
3.) Var arbetar du? -
4.) Var bor du? Frösunda
5.) Använder du glasögon? Ja
6.) Var brukar du hänga? Vasastan...
7.) Vem är din bästa vän? Caroline, Aleksandra och Vladana
8.) Talar du med dina gamla vänner? Ibland med vissa
9.) Hur många piercings har du? 2
10.) Hur många tatueringar? inga
11.) Vad har du för bil? -
12.) Har ditt hjärta krossats? nej
13.) Är du singel/upptagen/gift/dejtande? Singel...


Snodd av Linda


Jag tänkte, men man ska kanske inte tänka så mycket...


Jag hade tänkt komma hem ikväll och berätta om teatern jag sett. Jag skulle ha gått och sett en pjäs om Annika Östbergs liv i ett amerikanskt fängelse på Magnolia teatern men hann inte. Jag väntade på en buss, som inte dök upp. Nästa buss kom inte heller, utan först den tredje bussen. Det vill säga 24 min efter att buss 1 skulle ha kommit. Jag kom till solna centrum och när jag är vid spärrarna ser jag att det står "kungsträdgården 6 vagnar". Jag sprang ner till tunnelbanan och precis när jag kommit ner ser jag hur den åker iväg. Jippi, åtta minuter till nästa! klockan var 20 i 7 och vi skulle träffas kvart i. Jag insåg att det var alldeles för sent och att det var bättre att vända hem. Tårarna började nästan att rinna, så irriterad var jag. Jag gråter aldrig! Jag var sur och irriterad och gick hem. Det fanns inte en chans att jag skulle sätta mig på en buss just då.


Det är egentligen inte långt hem till mig. Det tog trettio minuter att gå hela vägen och det var skönt! Jag hade planerat att gå till gymmet i eftermiddags men orkade inte gå dit så det var bra att jag tog en promenad.




Presentkrisen är över för den här gången...


Okej, så ingen ville hjälpa mig, men jag lyckades lösa presentkrisen ändå. När någon fyller arton kan man inte köpa små prylar. Det är stort att fylla arton och därför bör man också få stora presenter! Vanligtvis blir det smycken men jag tyckte det var lite tråkigt eftersom hon kommer att få så många, dessutom hade mina föräldrar köpt örhängen och halsband till henne...


Det var svårt att komma på något men tillslut blev det ett "upplevelsekort". Jag bjuder henne på middag och efterrätt, det blir trevligt och mysigt! En ganska bra födelsedagspresent tycker jag...


Tips?!


Nu måste jag be er om en tjänst.
Som 90:a är de flesta jag känner också 90:or. Alla fyller 18!
Vad ska man köpa för present?
Panik! Jag behöver tips! 


Derby


Igår var jag och Jenka på matchen mella AIK och DIF... Vi stod på norra såklart! Vi är ju riktiga solnabarn. Om jag ska gå på någon mer match måste jag lära mig allt som skriks. Jag kände mig nästan lite tråkig när jag bara stod där och klappade. Dessutom såg jag ju inte ut som en aik:are i min svarta tröja och röda väst. Det gjorde jag lite med mening i och för sig. Det kändes lite läskigt att åka hem själv på kvällen med t.ex. en aik-halsduk runt mig. Hm...


Allt verkade ganska lugnt när vi gick därifrån. Folkmassorna ledde oss till centrum där jag och Jenka väntade på bussen. Sen såg vi polisbilarna åka från centrum med ljusen tända. Poliserna i minibussarna hade vita hjälmar, jag och jenka insåg att de såg ut som lego-gubbar. Det var ganska roligt!


När jag mötte mina föräldrar på busshållsplatsen vid ballongberget berättade de att de hade hört jubblet efter första målet (det AIK gjorde). Jag och Jenka vill gå på fler matcher. Jenka pratade till och med om att skaffa säsongskort nästa år. Men jag vet inte...


En fråga jag gärna vill ha svar på...



Alberto Granado, Che´s kompis...


Jag och MC har ju hållit på med ett spanska-arbete om denne man som inte är särskillt känd. Det började med att vi såg filmen "Dagbok från en motorcykel" som handlar om Granados och Guevaras resa genom Syd-Amerika. När vi sedan skulle välja ett ämne att arbeta om ville många ha Guevara men vi tog kompisen, "knubbisen", Granado. Riktigt häftig gubbe!

Idag var vi tvungna att bli klara med arbetet, imorgon ska det redovisas, så vi satt kvar i skolan ganska länge. J kom tillbaka till skolan och han hjälpte oss massor, även om det inte var därför han kom!
Han är ABSOLUT SNÄLLAST I UNIVERSUM!


Alyson Hannigan från bl.a. How I met your mother

image347

Jag tyckte att skärpet såg speciellt ut. Det ser ut som två handtag och sen band.
Det verkar som en smart grej att inskaffa. Handtag måste finnas på panduro sedan
kan man ju byta band så att det matchar med dagens klädsel.

Veckan som snart är förbi...

Måndag: BSB-koncert med MC, Mysan och Jeanette.
Tisdag: Andy Warhol utställningen och fika med MC, J och Pontus.

Onsdag: Plugga med Jenka och Linda + middag på Huvudsta pizzeria

Torsdag: Pluggning hemma, ensam :(

Fredag: Träffa J + Stan med MC :)
Lördag: Landet
Söndag: Landet


En helt ovanlig lördags kväll


Igår kväll bestämde vi oss, jag och MC att en promenad i stan skulle vara skönt. Först had vi lite svårt att bestämma oss om vi skulle på bio eller bara promenera planlöst. Det blev promenad och en fika. J följde med oss, vilket gjorde det ännu trevligare! Först gick vi till Café 60 som vi vet har öppet sent, men där var det fullt som vanligt. Inne på caféet fick vi tips om två caféer som tydligen har öppet dygnet runt. Så, vi gick till ett av de... Väldigt mysigt men det var mycket folk där med.


Efter fiket var det tid att dra sig hemåt. MC tog tunnelbanan från östermalm medan jag och J fortsatte till bussen på Odenplan. Jag missade näst sista bussen med mindre än fem minuter och fick vänta på nästa, men J var snäll och gjorde mig sällskap som sist. =)


Trevlig filmkväll!


Tyvärr händer det alldeles för sällan. Igår samlades vi, fem tjejer, i mitt lilla rum. Jag, Caroline, Malin, Jenka och Linda! Värsta super-gänget även om några fattades!
Jag och Jenka hyrde två lagom gamla filmer, Breakfast club och Singles. Vi fyllde mitt lilla bord med MYCKET snacks och åt upp nästan allt. Det var tre påsar chips, tre stora choklad kakor, popcorn, läsk och godis. Mums!

Hoppas det blir myspys och film snart igen!


Lappar


Ibland vaknar jag på mitt landställe och upptäcker att mina föräldrar är borta. De brukar lämna lappar som säger vart de gått. Ofta på köksbordet, ibland på diskbänken men favoriten har ändå varit på kylskåpet (jag ser det då snabbt eftersom jag äter frukost direkt när jag vaknar).


Förra helgen var de borta när jag vaknade och jag hittade inga lappar någonstans! Sen öppnade jag kylskåpet (för att fixa frukost), då låg den på översta hyllan. Ny, bra placering!




Brukar ni få några lappar? Var hittar ni de i så fall?
 


Sa ju att jag skulle publicera bilden!


Jag sa i och för sig att jag skulle sätta upp den på facebook, men jag tror att det räcker med bloggen... Jenka tränade lite för hårt i tisdags och när hon och Linda var hemma hos mig igår lade hon sig på golvet med en vetepåse på armen.

image345

Jag är en snäll dotter


När jag är ledig, hemma hela dagen, så brukar jag göra små saker hemma. Stryka, tvätta, dammsuga m.m. Jag gör det ofta annars också men just när jag är ledig är det nästan ett måste.


Idag var pappa hemma, ledig. Han höll på med bokföringen hela dagen så när jag kom hem efter en lång dag i skolan (8-16) så fick jag fixa disken, sätta in tvätten i tvätmaskinen. När det var dags att börja tänka på mat, halv åtta, gick jag och köpte pizza till oss alla tre.


Bortskämt ensambarn?! Nää, jag tror inte det!


Hur sött är inte det?!


Min mamma har arbetat som frisör i Solna i cirka 25 år. Hon har sina stamkunder som mer eller mindre sett mig växa upp eftersom jag ofta var på salongen när jag var mindre. När jag vaknade imorse hade mamma lämnat 80 kr på bordet och en lapp där det stod att pengarna var till mig från en viss tant Kerstin. Tack för pengarna! =)


Studiedag

Mycket planerat! För mycket! Jag kommer nog inte ens att hinna med allt!


Det ska strykas tvätt, dammsugas, pluggas, jobbsökas (inget riktigt ord, jag vet) och en trip till skomakaren/kemtvätten. Får se hur mycket jag får gjort...


OS-facklan reser runt

Vi ska alla värna om miljön! Minska våra flygresor, ändå åker OS-facklan runt. Den tändes först i Aten den 24 mars och ska väl sluta i Peking när OS invigs i augusti. Jag brukar inte tänka så mycket på miljön och sådant men det förvånar mig att ingen har skrivit om det. Har inte läst det någonstans!


En vecka mindre kvar till sommarlovet

Så var första veckan efter påsklovet förbi. Jag har haft en väldigt kul vecka. I onsdags var det ett latinsymposium på Norra Real för alla som läser latin på Norra Real, Kungsholmen och Södra Latin. Temat var "kärlek och sex under antiken". Spännande!

Igår redovisade jag om kvinnorörelsen, skrev ett latinprov och en slags recension på svenskan av boken "En överlevandes minnen" av Doris Lessing. Jag har inte läst ut boken än men planerar att läsa det jag har kvar i helgen. Sen ska jag läsa lite roliga böcker...

Ikväll åker jag till landet men nu ska jag stryka tvätt och lite senare ska jag till gymmet... :D


Dollface

image344

Kate Hudson - otroligt snygg och en bra förebild vilket få som växt upp med Hollywood är!
Ser hon inte ut som en docka?!

Wow, jag är hemma

Jag har gjort så himla mycket. Jag kan inte berätta om allt här för vissa saker har varit riktigt konstiga.

- Jag och mina kompisar var ute nästan varje kväll.
- Jag blev vän med mitt ex som jag ignorerat helt i två år i ungefär ett dygn (sen gick vi tillbaka till att ignorera varandra).
- Jag umgicks med min släkting från holland som jag inte träffat på ca åtta år. Hon fick smeknamnet "faster-höna" för att hon inte ville gå ut med mig utan gick och lade sig vid elva nästan varje kväll.


Det här är väl vad jag kan nämna. Några konstigare saker har jag också varit med om men de förblir en hemlighet...