I mina 23 kvadrat...

Ja, då har jag fått nyckeln till min lilla lägenhet och så att säga flyttat in.
Just nu är det en hockeytrunk (som jag släpat över hela norrköping,
bokstavligen) som är inredningen. Mamma och pappa kommer i helgen
med allt det andra som behövs. Nu måste jag plugga för det har jag
inte hunnit med alls idag.


(Min säng för närvarande)

Hipp Hurra! Idag är det pappas födelseda´ !

Ja, idag är det alltså pappas födelsedag, inget särskillt egentligen hos min familj. Mamma har klippt mig lite (hon är frisör), håret började se lite konstigt ut, men det är forfarande långt.
Just nu sitter jag med en av mina stora kursböcker framför mig och jag ligger efter, enligt mina tankar. Jag hade tänkt läsa klart den till imorgon, men har 115 sidor kvar. Jag var nog lite för opptimistisk. Dock skyller jag på svårigheterna att få någon ro, någonstans...

Kartonger och väskor...

Den här helgen är jag i Stockholm. Imorser åkte jag runt och var både på IKEA och Elgiganten, där jag har köpt köksbord och dammsugare m.m. Sedan tog jag ju också en liten tur till Sundbyberg. Resten av dagen spenderades hemma. Jag har packat ihop ungefär halva mitt liv. I veckan får jag nyckeln till min lilla lägenhet. Det ska bli så skönt!

Mellan föreläsningar...

Nu sitter jag i Kåken, eller hur jag nu ska uttrycka mig. Det är en del av Campus... Min första föreläsning för dagen slutade klockan tio och nästa börjar inte förrän kvart över ett. (Akademisk kvart förstås!) Jag har suttit och läst en stund men orkar inte mer. Idag har jag för ovanlighetens skull tagit med mig en smörgås till lunch som jag snart ska äta upp. Börjar bli småhungrig!

Ikväll blir det tillbaka till Stockholm...

198, 199, 200...

Jag bara ligger och läser. Nu håller jag på att somna men jag ska
läsa ytterligare lite till. Man ska ju ta sig igenom fem stycken inom
de kommande fem veckorna. Förhoppningsvis hinner jag läsa tio
eller tjugo sidor till innan ögonlocken vägrar hålla sig uppe mer.



(bild från: http://www-fiberskog.slu.se/images/bokmal.gif)

Man ska inte säga för mycket...

Bara ett par minuter efter att jag skrivit inlägget ringer min värdinna och ber mig flytta till ett annat rum. Visserligen också väldigt fint men utan soffa och balkong. Nu tillbaka till skolarbetet...

Även denna vecka är snart över...

Jag har inte riktigt kommit på plats i Norrköping än. Jag bor fortfarande på det där vandrarhemmet men inte längre hos familjen efter att jag, när jag igår kom tillbaka, upptäckte att någon sovit i min säng. Jag fick ett eget rum på vandrarhemmets nedre våning, men fick på kvällen flytta upp igen till ett fint rum med soffa, tv och balkong förutom sängen.

Idag hade jag två förelässningar, den ena om klass och den andra om ålder/generation. Det är spännande! Nu ska jag skriva på en liten uppgift som ska lämnas in imorgon, men vi hörs senare (om internet tillåter).

Kontorstid från tolv?

Vaknade upp på söder för lite drygt en timme sen, Gogi hade
redan åkt till jobbet och jag satte på tv:n för att se "Godmorgon Sverige".
Idag ska jag besöka Csn:s kontor som öppnar först tolv eftersom jag
inte lyckades fixa bidraget över nätet, annars hade jag redan varit på väg hem.
Tills dess är det bara att plocka fram kursböckerna och plugga!

Inte den bästa dagen att gör det på...

Idag åkte jag Norrköping, tur och retur. Inte den bästa dagen att gör det på...
Min dag såg ut som så att jag mellan tio och elva skulle på biblioteksgenomgång och sedan träffa arbetsgruppen en stund. Tåget skulle komma till Norrköping 08.48, vilket hade inneburit massor med tid att lugnt gå till campus. Tåget hann vara 90min försenat innan vi ens lämnade stockholm, sedan blev det ytterliggare lite försenat. Jag missade biblioteksgenomgången, men hann till gruppen som bara träffades i en timme. Vid ett satt jag redan på bussen tillbaka till Stocholm.

Bilder från Norrköping...










Jag lovar!

Det har varit svårt att sätta sig ner och blogga har jag kännt. Med allt kringflaxande vill man gärna umgås med föräldrar och pojkvän när man väl är på plats och då glöms bloggningen bort. Under helgen har jag läst väldigt mycket och bokat, inte en eller två, utan tre stycken buss och tåg biljetter.

Nu ska jag äta middag och sen lovar jag att jag delar med mig av mina norrköpingsbilder!

Upp och högre upp...

Nu sitter jag i bilen på väg till landet. Tog bussen upp från Norrköping till Sthlm ikväll för att möta upp föräldrarna. (Och ja, ett litet Meddelande till Söta Ingrid Grace: Norrköping ligger söderut trots sitt namn. Hihi). Nä men själv har jag svårt att vänja mig vid att säga: "Åka NER till Norrköping". Imorgon ska jag visa lite fina bilder från mina promenader vid strömmen och berätta om något ovanligt (för att vara jag, och stockholmare ö.h.t.)

09.04 Stockholm i mitt hjärta...

Nu är jag hemma i Stockholm. Upptäckte att jag är ledig idag så jag åkte hem igårkväll. Idag har jag inte mycket planerat. Vill vara hemma i mitt fina rum så mycket som möjligt, men lite måste jag gå ut. Jag ska gå och innhandla böcker. Dags att börja studera!

17/8 - 09 Min första dag på LiU

Idag var en annan historia. Jag kom till Campus tidigare än jag behövde och träffade mina två första nolla-vänner. Båda är ett par år äldre, men vad gör väl det?! Dagen började med introduktion och socionombakelser, sedan var det föreläsning och på eftermiddagen första Nolle-p:t. Vi delades upp i grupper och lekte lekar, sådana som "norsk karaoke" och "händer och fötter". Jag är inte mycket för att leka men det var kul.

Nu ligger jag på madrassen på mitt Bed and Breakfast. Jag bor i Jasmines rum, dottern till kvinnan som driver det. Även om det känns konstigt att bo hos främlingar är det trevligt. Ikväll sitter vi båda (jag och min rumskamrat J) framför datorn medan Pirates of the Carribean går på tv.

Blå-vitt!



Igår kom jag ju då till Norrköping. Det kändes lite konstigt eftersom jag inte kände någon och var helt ensam. Jag gick på fotbollsmatch (då var fortfarande Pappa och vår bekant Henke kvar). Matchen var mellan Norrköping och Ängleholm (Superettan). Jag fick förklarat för mig att Norrköping kämpade för att vara kvar i samma liga medan Ängleholm ville upp ett steg. Matchen slutade 3-0 till Norrköping! Jag planerar att köpa en blå-vit halsduk för kommande matcher. Det känns som om jag hinner med ett par på mina minst 3.5 år i Nkp.

Drinkkväll och så vidare...

Helgen har jag tillbringat på söder, "bott" hos Gogi. Igårkväll var kul och jag planerade att ta bilder men så blev det inte. Jag och Gogi mötte upp Mc, Jenka, Linda och Smurfen för att ta en drink på medis. Super trevlig kväll!

Nu ska jag fortsätta plocka grejer för min första vecka i Norrköping!  

09.17

Jag hittade inte några böcker igår, så jag får se om jag hittar de på plats,
annars blir det till att beställa på nätet. Idag ska jag i alla fall besöka
biblioteket där en av böckerna jag behöver finns. Ikväll blir det annat.
Nämligen middag med Jenka.

Just nu ska jag försöka att göra lite här hemma för att hjälpa mamsen
och papsen. Hur ska de klara sig när jag flyttar?!  :P


Pappas flickor av: Tasmina Perry



"Systrarna Balcon är sinsemellan ganska olika, men en sak har de gemensamt: de lever i överflöd och rör sig i ultraglamoösa kretsar. Och så har de en pappa, Lord Oswald Balcon, som de allihop är livrädda för och som på alla upptänkliga sätt försöker göra surt för systrarna. Vi får följa med Serena, vacker modell och skådespelerska, Cate chefsredaktör för en supertrendig modetidning, Camilla, framgångsrik advokat med politiska ambitioner och Venetia, en av Londons mest hyllade inredningsarkitekter. Deras liv präglas av ofattbar lyx, men oxå dramatik och mörka hemligheter. Och Oswalds skugga är alltid närvarande, ända till det dramatiska slutet..."

Jag trodde i början att den här boken skulle vara som vilken chic-lit som helst, men jag hade fel. De här kvinnorna har allt de vill ha (åtminstone i början) och är framgångsrika helt utan sin fars hjälp, ändå är han inblandad överallt. När man läst en bit upptäcker man att det inte bara är kändisskap och pengar utan också drama, mord och otrohet...


God morgon!



Jag har redan varit vaken i en och en halv timme.
Sovmorgon är tydligen inget min hjärna kan ta för sig av.

Nu ska jag fixa en cappuccino och gå igenom, åtminstone ett
par delar av, garderoben innan jag drar mig mot stan för lite shopping.

Allt och inget

God dag!
Bloggen vilar den senaste tiden, men det vill jag ska bli ändring på. Jag är så taggad!
Lägenheten är nästan klar, bara kontraktet ska skrivas på. Inflyttning blir runt den första september. Jag har sett vilka böcker jag behöver för första kursen och planerar att inhandla några imorgon (om jag hittar de). För övrigt planerar jag mycket den här veckan men mer om det sen :D

Lägenhetssökande del 256

Skämt å sido. Jag har tittat hela helgen och fortsatte imorse. Nu kan man säga att det går lite bättre. Jag vill inte "jinx it", så jag berättar inte allt än. I eftermiddag blir det i alla fall till att åka till Norrköping! 

Halloj från landet!

Den här helgen är nästan heslt tillängnad sömn och avslappning, och var gör jag det bättre än på landet?! Det enda som stör är lägenhetssökandet, men jag försöker att hålla det till förmiddag och kväll. Jag försöker att njuta av solen nu när jag är ledig och den finns, för vem vet när den tittar fram igen...


Glädjetjut!!!

Det blev som jag trodde. I flera dagar har jag stressat över att hitta en lägenhet
i Helsingborg, blivit tårögd på grund av all frustration över att inte kunna hitta
något, för att idag få antagningsbesked två. Det andra antagningsbeskedet säger
att jag är antagen i norrköping. Jag är lycklig!

Campus Norrköping ser jättemysigt ut! Det är inte hemma, men inte långt ifrån!
De har bostadsgaranti!


Bostad?



Har suttit och letat bostad i Helsingborg i cirka två timmar nu.
Det ser mörkt ut! Jag har mailat ett par och ställt mig i köer.
Jag behöver en bostad!

God förmiddag!

Nu är det dags att fixa en cappuchino och ta i tu med sovrummet. Eftersom jag knappt har varit hemma senaste månaden har det blivit ett avlastningsrum igen.
Igår jobbade jag ute i Bro mellan 10 och 20. Ska dit idag igen, men börjar inte förrän fyra :)
Hörs senare!

21.20

Har jobbat idag igen. Först skulle jag ha jobbat idag, men på grund av att de (uniflex) bokat två personer på samma jobb blev jag avbokad. Imorse ringde de igen och då var personen som skulle jobbat sjuk. Jag är glad även om det är mycket fram och tillbaka. Man måste tänka på vad man vinner...

Från det ena till det andra

Igår blev det en dag tillägnad avslappning. Jag och mina föräldrar åkte på eftermiddagen till stan där jag shoppade en del bland annat nya jeans från Diesel som var mitt favoritmärke när det gällde jeans till för ett par år sedan (läs: tills jag gick upp i vikt och jag inte kunde ha deras modeller längre), en svart klänning som sitter underbart m.m. Vi åt också middag ute tillsammans, på Jensens Bofhus.

Idag blev det helt annat. Bara jobb från 10.00 till 20.00. Fick dessutom stanna en kvart för att räkna ihop kassaväskan och rulla iväg varuplockvagnarna. Jag var så trött när jag var på väg hem (och förkylningen gör det inte bättre) att jag hoppade av utekvällen. Nu sitter jag hemma och planerar att snart lägga mig. Vem vet vad som väntar imorgon!