Fina människor, fint väder...

Det blev en riktigt mysig kväll med Gogi. Vi träffades i stan och tog en glass medan vi satt och tittade på vattnet och båtarna i hamnen. Idag tror jag att jag riktigt upptäckte turist-stockholm då jag på kvällen gick längs hamnen. Många fina människor i fina sommarkläder promenerade fram och tillbaka. Kanske är det ett täcken på att modeveckan pågår, vem vet?!

Underbar kväll!


Ashley Tisdale



Ashley Tisdale ser riktigt sommarfräsh ut i en randig tröja, som faller
mig i smaken och ett par jeans-shorts (eller är det en kjol?), vilket jag är
riktigt sugen på nu i sommarvärmen... En ny sommar-väska vore inte helt fel heller!

Oj, vilken dag!

Jag lämnade lägenheten tidigt för att ta en fika med Jenka i Solna klockan tio. Det blev en väldigt snabb fika för 10.50 ringde jobbet och ville att jag skulle jobba i Vallentuna från 11.00 till 21.15. "Chefen" insåg själv att det var omöjligt för mig att komma dit till den tiden och bad mig vara där så snabbt som möjligt. Jag som har den underbaraste pappan i världen fick skjuss. Han hämtade mig i Solna, men arbetskläderna i en kasse och körde mig dit. När jag efter jobb-passet skulle skynda mig iväg till bussen, som gick 21.25, stod både mamma och pappa utanför och väntade på att köra mig hem. Helt underbara!


Flickan under gatan av: Roslund & Hellström

Flickan under gatan
"Det är vinter och kallt. Ewert Grens har trettiotvå olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.

Samtidigt står plötsligt fyrtiotre barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré. Ewerts kollega Marianna Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.

Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade
."


Boken hoppar fram och tillbaka i tiden och även om det, för mig, är skrivet på ett lite irriterande sätt var jag tvungen att läsa ut den, för vad händer med de 43 barnen? Vem är den döda kvinnan och vem dödade henne. Det blir minst sagt spännande! Särskillt efter att ha läst "från författarna" där det förklaras att "Allt som är osannolikt i den här berättelsen är sant. Allt som är sannolikt i den här berättelsen är påhittat."

Fredagens shopping

När det är sånt här väder vill jag verkligen inte sitta inne, särskillt när
jag är på landet. Nu är jag inne för att kolla brödet som gräddas
medan mina föräldrar grillar ute. Här är fredagens shopping...


Shorts från InWear som är mycket snyggare på än liggandes på sängen.


Skor från Vagabond. Mina gamla vita ballerina var ordentligt utslitna. Ingen
klack kvar och allmänt skadade.


Underkläder från Abecita. Tänkte först inte visa de, men samtidigt var det
ett bra fynd, och så olikt mig att köpa guldigt att jag var tvungen att ta med de.
När jag såg de var jag först tveksam, men tänkte att det blir snyggt när man
är brun...


Lördag på landet...



Sitter på landet och vägrar vara inomhus. Varför jag nu ändå lyckas skriva
ett blogginlägg är för att jag tog fram min dator åt pappa som är helt uppslukad
av tennis. Nu är det dags att lägga sig och fila på brännan lite till, men solskyddet
är på. Faktiskt!

Kaffe-paus!

Coffee made with Love by d1andonlykar1.

Kom hem för en liten stund sen. Shoppingen gick bra! Gjorde otroliga fynd som jag kan visa ikväll om jag hinner, annars blir det imorgon... Nu sitter jag och dricker kaffe framför tv:n.

Shoppa-loss!

Jag tog en lång sovmorgon och vaknade för bara en timme sen. Nu har  jag precis blivit klar med frukosten på balkongen med pappa, som är ledig idag och nu ska jag hoppa in i duschen. Idag väntar först och främst globen där jag ska skriva på ett nytt kontrakt för uniflex eftersom det gamla går ut idag och sen fortsätter jag och pappa iväg på lite shopping. Jag hoppas på många vackra fynd!

Det jag nämnde i förra inlägget...



De här såg jag faktiskt på Veckorevyn.com och blev lite sugen. Jag undrar verkligen hur de ser ut i verkligheten och huruvida det är rätt lila för mig. Halsbandet kostar i alla fall 79.50 kr medan tunikan kostar 249 kr.

Dags att ta en tur på stan igen...

på väg... -snart i alla fall

Tvätthögen är färdigstruken, nu är det bara skjortor och kostymbyxor kvar och de ger jag mig inte på. Jag ska snart börja gå mot tåg-stationen och åka till Gogi. Får se vad vi hittar på. Antagligen blir det till att sitta på hans uteplats :)  Innan dess ska jag visa er två snygga grejer...

09.15

Idag satte jag igång tidigt eftersom jag har mycket jag vill få gjort. Jag har fortfarande inte hunnit stryka bort tvätthögen. Igår jobbade jag igen. Väldigt långt borta... Bro! Tog mig en och en halv timme att ta mig dit, men fick skjuss hem tur nog.
Jag räknade ihop hur många timmar jag hittills har jobbat sedan studenten och fick det till 33.42. Väldigt bra med tanke på att jag inte trodde att det skulle bli särskillt mycket jobb.

God morgon!

LBD-inspiration



1. Lauren Conrad i klänning från 3.1 Phillip Lim.
2. Leighton Meester i Emilio de la Morena klänning och skor från Brian Atwood
3. Lindsay Price i okänt.

Vem är snyggast?


Dagens planer...

God förmiddag! Idag blir det troligtvis en fixardag om inte jobbet ringer. Jag planerar att gå till banken för att fixa e-legitimation på nya datorn och sen stryka undan klädhögen som har växt sig stor igen.
Ankan messade och vill att jag kommer och hjälper till i eftermiddag så det ska jag också hinna med.

Hörs senare!

Jimmy Choo för HM


Delar ur Jimmy Choos vanliga höstkollektion...

Jimmy Cho ska designa för HM. Det stod överallt i slutet av förra veckan! Tydligen kommer det att finnas skor, handväskor och accessoarer. Kollektionen kommer att finnas i utvalda butiker från den 14 november. Om sakerna för HM är lika snygga som höstkollektionen är jag lite sugen på någon väska eller så.

jobb!

När jag vaknade imorse hade jag två missade samtal - från jobbet. Idag ska jag åka och jobba i Vallentuna. 40 minuters resa och sedan jobba i åtta timmar. Underbart! Jag älskar att jobba! Det är dessutom skönt att veta att det kommer in lite pengar även efter att studiebidragit har slutat komma.

Midsommar...

Midsommarhelgen spenderades självklart på landet. Gogi följde med, första gången tillsammans med mina föräldrar, kusinerna med föräldrar kom med sin husbil och vi fick ett kort besök av Västeråsarna.
När jag var liten gick jag alltid på midsommarfiranden för att se de lyfta stången och dansa kring den, men har hoppat över det i några år på grund av dåligt väder. I år gick jag, vädret var ganska fint och tog en skön promenad i samband med det. Nu är jag tillbaka i stan och har inte mycket planerat. Det är tänkt att jag varje dag ska vara hos kusinerna i ett par timmar, men utöver det får jag se vad som händer.

Zzz - Zebbe Zover

Jag sitter nu här i Bromsten och har lånat Ankans dator. Daniella är på dagis och lilla Zebbe har somnat, vilket resulterar i att jag inte har något att göra. Igår hade jag lite problem med bloggen men idag fungerar den som den ska igen. Eftersom det inte finns mycket att göra vid datorn ska jag ta och läsa min bok. Tur är det att jag alltid lägger ner den i väskan precis som GilmoreGirls-Rory.


Lång-lång och Kort-kort



Två orangea snyggingar.
Först Ashley Olsen i 70-tals inspirerad klänning och
Diane Kruger i klänning från Jason Wu.

Fler inspirationsbilder väntar... 

13.14

Efter att ha tagit en lång dusch, dammsugit lägenheten och slängt ut sopporna, sitter jag nu med ett glas kaffe. Försökte skriva ett inlägg imorse men kunde först inte logga in och sen inte publicera inlägg. Förhoppningsvis fungerar det nu.


Halloj!

Vid tolv igår ringde uniflex och jag fick jobba hela dagen, d.v.s. till nio. Jag ska jobba idag med och nu från tolv till nio. Det känns skönt att jobba lite. Resten av veckan är lite rörig. Jag kanske jobbar imorgon också, men det får jag veta först idag, och på torsdag ska jag hjälpa till med kusinerna för att sedan åka till landet över midsommar.

Ha en bra dag!


Emma Watson



Emma Watson i Rodarte på väg till en privat
middag för designers på Harvey Nichols.
Klänningen är häftig på så många sätt! Den är
transparent, veckad, svart men med färg...

Jag gillar det! Gör du?

23.36

(det här inlägget skrevs igår 23.36, men eftersom internetet försvann publicerades det inte)

Nu är jag tillbaka på min säng i Stockholm. Det räcker inte med att säga eller skriva min säng då jag har tre, eller ja två sängar och en bäddsoffa. Ena sängen är i Stockholm, den andra på vårt landställe i Dalarna och bäddsoffan i huset nere i Serbien.
Hur som helst var det inte mina sängar jag skulle skriva om. Jag skyndade mig hem från landet idag och träffade Gogi inne i stan vid åtta. Vi tog en fika på 60 som, som vanligt, var fullt. Vi satt därför ute, vilket är galet i det här vädret! Konstigt nog var det inte allt för kallt. Nu ser det ut som om det är storm utanför mitt fönster. Det regnar och blåser så hårt att trädet utanför svajjar rejält. Jag hoppas, precis som många andra, på bättre väder i veckan.

Ibland upptäcker man saker...

Inte mycket händer här på landet. Igår träffade jag en otrolig familj! De kommer från Bosnien, den del som kallas "serbiska republiken" och söker asyl här. Även om de har varit med om jättemycket, flytt från sitt hus och varit en del av kriget som var är allt de vill bara att få stanna kvar i Sverige och jobba. Många som kommer försöker att leva på bidrag och det de lyckats sno, men den här familjen är som ett fåtal andra. De vill kämpa och lagligt leva ett ordentligt liv i Sverige.  
De berättade historier om vad de gått igenom, men också hur det har fungerat här, bland annat om folk som inte gjort sitt jobb som de skulle ha gjort och familjen därför haft det lite sämre. Det gjorde att jag började tänka på min framtid (förhoppningsvis) som socionom och att något jag skulle vilja inrikta mig på är migration. 

Hjälp?



Som ni kanske ser har jag lyckats fixa bloglovin och länkar till det. Det var lite svårt, men jag lyckades. Nu ska jag leka med att fixa header. Fina bilder ska hittas, klippas och klistras. Senare kommer jag att behöva hjälp med att lägga in den. Ska se om
Linda har tid att fixa det.

Något annat är en beskrivning av bloggen, både till bloggen och bloglovin. Vill ni hjälpa mig och kanske skicka vad ni tycker att jag borde ha med? Något ord som definierar min blogg? Jag skulle vara jätte tacksam!

12.26

Jag åkte till landet precis som jag tänkte och sov väldigt länge. Det är bland det bästa på landet. Man kan verkligen vila ut. Nu dricker jag kaffe i mitt rum på övervåningen och ska snart ta och dammsuga. Disken står på tur därnäst. Förhoppningsvis kan jag bara ligga och läsa sen. Just nu läser jag Flickan under gatan av Roslund & Hellström. Den är lite seg vilket förstärks av att jag inte gillar sättet den är skriven på, men handlingen är bra.
(En grundligare recension, när jag har läst ut den, vore inte fel)


18.24

Jag hade planerat att träffa Gogi i stan idag, efter att han slutat jobba men när jag tittade ut och såg att det spöregnade bestämde vi oss för att träffas hemma. Nu funderar jag på vad jag ska ta med mig till landet. Jag behöver egentligen inte mycket har dessutom inte bestämt mig helt hundra om jag ska åka, bara typ 98 % säker. Fast det är ju nästan hundra. Usch, vilket flummigt inlägg! Min hjärna vill inte fungera som den ska.

Vad är det som jag och A gör i början av varje sommar?



Det ser jättestökigt ut men jag bjuder på det. På brickan ser ni två små koppar
med vad vi kallar jugge-kaffe men som egentligen är arabiskt/turkiskt kaffe.
På papprena på golvet finns tre kryss per person, man kan säga att man spår lite.
Vi tror ju inte på det, men det är roligt att göra. 
Kryss 1: ja, nej, kanske, säkert.
Kryss 2: Fyra stycken pojknamn
Kryss 3: Sex, utgång, telefon-samtal och förhållande.
 Man gör kaffe ringar runt och ber ens kompis skriva siffrorna 1-4 i varjekryss,
sedan slår man ihop det. Jättelarvigt och jätteroligt!

Resultat av shoppingen



Rosa linne med häftiga detaljer. Upptill är den virkad med plast (skinnliknande)
blommor från Vila. Bra för nästa utekväll!



Ny klänning från Oasis. Jag skulle säga att den är lite Asien-inspirerad med
blommorna och de vida ärmarna. Hur som helst jättesöt! Med ett linne under
och knyt därbak kommer det att bli en sommarfavorit.


Det blev också ett nytt body butter från The Body Shop med hallon. Det stod mellan
hallon och kokos, men blev hallon tillslut. Riktigt fräsch sommardoft, då man helst
inte vill ha parfym på grund av risken att få fläckar i solen.

Jag köpte också en löpare till köket, men jag tror inte att det är något ni är intresserade
av att se.

God förmiddag

Det blev lite sent igår, så här har ni gårdagens outfit.



Halsband:
Odens smycke 
  på Odenplan

Tröja:
Esprit

Jeans:
MissSixty

Skor:
DinSko

1, 2, 3, 4,

Långdag på stan! Helt underbart!
Jag träffade Aleks i stan vid tolv och kom hem alldeles nyss. Jag gjorde ett par fynd (det finns mycket rea överallt!) men köpte inte det jag mest behöver. Det jag behöver, men kan leva utan just nu, är en vit väska, ett vitt skärp och höga gladiatorskor. Jag får se om jag hittar något sådant. Är lite petig. Jag visar dagens outfit senare och kanske också fynden. Ikväll kommer Aleks och vi ska göra något vi gör i början av varje sommar, men mer om det senare...

Kate Walsh



Kate Walsh valde en udda färgkombination som jag själv aldrig
skulle komma på, men jag älskar det! Det ser tufft och elegant ut
utan att bli tråkigt och på något sätt känns det som om färgerna
på kläderna kommer igen i håret.

Bla, bla, bla

Nu sitter jag och försöker hitta något att titta på, men hittar inte så mycket. Om cirka en halvtimme börjar den gamla goda serien Seinfeld, som jag kanske tittar på, om jag inte tröttnar på att vänta. Jag kom hem för cirka en timme sen. Var hos Gogi en stund och spelade kort och pratade. Som vanligt alltså. :) Sådant är mysigt!

Klipp-klipp


Jag delar med mig av två dåliga bilder, för att visa mitt nya klipp.
Jag blev trött på det nästan jämnlånga håret och behövde förändring.
Tyvärr är page och liknande inte så trendigt nu, så jag behöll längden,
men lugg blev det i alla fall. Jag har haft lugg flera gånger tidigare, men
den här gången är den lite längre och lite tunnare. Jag älskar det! 

2 veckor

När jag gick ut för en liten stund sedan och för första gången på länge hamnade i skinande sol tänkte jag på att vädret kanske vänder ändå. Det har varit kallt i över en vecka så igår säkrade jag två solveckor. Jag kommer inte att åka till något särskillt spännande ställe, utan en plats där jag känner mig som hemma. En plats där jag har varit så många gånger att jag har en liten vänkrets där. Jag åker till Serbien. Där ska jag träffa far- och morföräldrar, men också lite andra släktingar. Jag ser fram emot det.  :)

Fel av mig?


Anonym om Studenten del 1:
det var ju värsta draget på slutskivan!


Jag kanske har fel om slutskivan. Alla kanske inte var sega.
Jag och mina vänner var det, sega alltså, men det var ändå
trevligt att ta en drink med gänget och titta på folket som man
antagligen aldrig kommer att se igen. 

Röja - men inte på det roliga sättet

Hela helgen slappade jag bara. För det första var jag trött och för det andra förkyld. Nu kallar jag mig snarare sjuk eftersom jag fortfarande är snorig och hostar otroligt mycket.
Igår började jag röja ordentligt och två papperskassar är fyllda. Jag ska fortsätta med det idag eftersom jag ändå inte känner för att gå ut. Efter rensningen blir det till att fixa garderoben som jag, som sagt, älskar!  

Efter studenten

Jag kom hem vid 2-3 på natten efter slutskivan, men lade mig inte förrän vid fyra. Jag vaknade sedan vid åtta och snoozade tills chefen, det vill säga V från Uniflex,  ringde vid halv 11. Hon berättade för mig att jag hade ett jobb att göra. Kassa på IcaMaxi i Arlanda staden, "kom så fort du kan". Hon hade kollat upp hur och när jag kunde åka. Hon räknade att jag skulle vara där 12.10 och det var jag. Jag hade en timme på mig att duscha och fixa mig, får bort all spray och öl ur håret. Jag jobbade till sex och även om jag var trött och så hes att kunderna inte alltid hörde mig gick det bra. Det var till och med roligt.

Efter jobbet åkte jag till en studentmottagning, Aleks studentmottagning. Jag var några timmar sen, men det gjorde inte att stället var tomt. Tvärtom var alla hennes trevliga släktingar där och jag fick äntligen träffa Millis kille. När jag kom hem vid elva-tiden kan ni gissa vad jag gjorde. Jag däckade såklart!


Alla ungdomar på mottagningen


Aleks, Katarina, Igor, Julijana, Jag, Gogi och Milli

Alla dessa har jag känt väldigt länge. Aleks och Milli i snart 16 år och  Katarina i 14 år. Resten vet jag inte exakt men mellan 8 och 11 år. Jag känner mig lite gammal när jag säger så... Jag älskar den här bilden! De jag står närmast är med, men också de jag inte umgås med lika mycket längre är med och tog sin tid att komma på min mottagning.

Massa pussar till de!

Studenten del 2



Jag på skolans baksida...

Röstning


Igår var första gången jag fick chansen att rösta och jag röstade. Varken mina föräldrar eller pojkvän röstar men jag kände att jag bara måste. Vi har privilegiet att rösta och ska använda det. Om vi inte vet på vad kan man ju alltid rösta blankt. Jag vet i och för sig inte om man kan rösta blankt i eu-valet (man borde kunna det). Jag röstade hur som helst på ett parti och en person, vilket och vem säger jag inte. 

Studenten del 1

Här tänkte jag börja berätta om studenten och dagen efter...

Tordagen var fylld av planer i samband med studenten. Först var det champagnefrukost i Ellen Keys park, vilket följdes av fotografering och lunch. Sen var det en kort stund med mentorerna och utspring. På utspringet skreks enligt tradition "R-R-R-E-E-E-A-A-A-L-L-L REAL REAL REAL" och alla sprang ett varv, motsols, runt skolan. Det tog en stund att sedan hitta sin familj, men när man väl gjort det var man glad. Vid klockan tre klev vi på vårt flak och åkte runt i det kalla vädret i Stockholm. Det var så kallt att man sprang till och från bussen, vilket i och för sig var bra eftersom bland andra jag hade bråttom.

Hemma väntade mottagning med många gamla vänner. Tyvärr fick jag åka hemifrån vid elva-tiden för att gå på slutskivan. Det var trevligt men inte så fartfyllt eftersom alla var trötta efter en lång dag.

fortsättning följer...


This and that

Igår blev det en trevlig kväll i Lindas nya lägenhet med tjejerna. Lägenheten är jättefin och jag är riktigt avis på garderobsutrymmet.
Idag har jag mycket att göra. Imorgon tar jag studenten och ska ha en liten mottagning. Förutom att jag ska fixa mig själv (naglar, fötter...)  så ska jag självklart hjälpa till med lite städning och matlagning. Nu är det bara att sätta igång! Först ut - tvätten!

Kassörska

Idag var jag på utbildning. Åh, vad fint det låter! Nej, men Uniflex skickade mig till Willys i Järfälla för att lära mig deras kassasystem och antagligen jobba där ganska mycket i sommar. Det är massa koder och grejer man ska komma ihåg och det gick ganska bra. Ser fram emot att jobba där i sommar! :)

Full fart!

Jag har haft så roliga dagar, både söndag och igår! I söndags träffade jag Gogi som varit bortrest i en vecka. Vi var i Hagaparken, åt grekiskt i Frösunda och bara umgicks.
Igår var jag i skolan först, där klassen hjälptes åt att fixa lakan till flaket. Sprang sedan vidare för att fika med
Sara, besökte Angeliqa på sjukan och åkte sedan till Skogås. Mycket händer och lite tid spenderas framför datorn, alltså mindre bloggande.