Mums...

CRUISE CONTROL photo | Johnny Depp

Jag syftar ju på bilen. Gammal, röd cab! :D Fint!
När jag är typ fyrtio kan jag säkert tänka mig en sån man också, men först då!
Det är förresten Johnny Depp som spelar in en 50-tals film :)


Freida Pinto



Freida Pinto i Galliano med en Judith Leiber clutch på Oscarsgalan.
Jag bara älskar den blåa färgen, volangerna och bar axel.

Film och mums!


Lördagskvällen spenderades lungt på rummet. Milli och Aleks hyrde filmen "Mad Money" där Diane Keaton, Queen Latifa och Katie Holmes rånar en bank. Rolig film! Kan helt klart tänka mig att se den igen.


Igår åt jag förresten som en gris. Man ville ju vara vaken... Det blev en sådan där gotte-lördag med chips och choklad. Därför är jag idag mest sugen på vatten och frukt. Just nu vill jag i och för sig ha kaffe. Mums!


HP-prov och andra livsavgörande saker...

Så, jag skrev alltså högskoleprovet idag. Första gången, och det gick väl okej. Jag hatar bara att jag ska vara så himla medel. Det känns onödigt. Kan jag inte vara lite bättre, eller sämre för den delen?!


Jag såg några gamla kompisar från gamla klassen, men umgicks på rasterna med en tjej jag aldrig riktigt har pratat med. Hon gick i min parallellklass på högstadiet, men det var allt. Nu är hon bland annat väldigt bra kompis med min mellanstadie-bästis. Lite skoj!


Det är dags att plugga hårt nu. Ta tag i allt sista månaderna. Jag måste komma in på socionomlinjen, på något bra ställe.


Studentskivan...

Skivan är den 15 april och vi börjar inse att vi kanske inte kommer att lyckas fylla den kvot vi borde, d.v.s. 300. Vissa var lite för optimistiska... Vi får se hur det kommer att gå. Nu skriver jag till alla gamla vänner som jag inte sett på länge. Och det är ju en stor del av skivan. Man kan samla ihop alla sina gamla vänner för en galen kväll. Jag tror att kvällen kommer att bli riktigt rolig, för det är sådan min klass är. Galen och rolig! Dessutom är den ju på Blue Moon Bar, och det är ju inte fy skam.


Citat # tre


Penélope Cruz



Penélope Cruz i vintage Balmain Couture.
Så romantiskt vackert!

Segis!

Så idag hade jag alltså bara en lektion och drog sedan vidare till Globen för att skriva på kontraktet. Jag fick arbetskläder som är lite för stora, men ser coola ut. Jag gillar byxorna särkillt mycket. Tyvärr är både byxor och tröja svarta, men det är ju bara arbetskläder.
Under eftermiddagen och kvällen har jag pluggat lite framför tv:n. Jag orkar inte riktigt koncentrera mig helt, men lite är bättre än inget. Om en kvart börjar criminal minds och tills dess blir det lite mer plugg.

Happy!

Jag var ju på en anställningintervju i måndags.
Jag tyckte att det gick helt okej med tanke på att det var första gången.


De ringde nyss därifrån. De vill gärna att jag arbetar för de. Wohoo! Första arbetstillfället är på måndag eller tisdag. Jag får veta det imorgon när jag åker dit för att skriva på kontraktet.


Plugg, plugg, plugg



Jag är ledig idag, både från skola och barn. Det finns mycket att plugga så det är det tiden kommer att gå till. På lördag är högskoleprovet och jag vill ju få riktigt bra på det! Jag vet ju fortfarande inte vilket universitet jag vill söka till, bara vilken linje. Socionom ska jag bli, vart vet jag inte.

Taylor Swift



Jag inser att det snart är dags att leta efter studentklänning.
Den här skulle vara fin... Eller vad tycker ni?

Tisdag...


P100 är över, det enda som återstår är själva betyget. Jag måste säga att det gick riktigt bra! Båda lärarna verkade nöjda.

Efter skolan åkte jag direkt till Daniella och Zebastian. De sov när jag kom dit så jag passade på att fixa lite tvätt. Jag höll Zebastian för första gången idag också. Jag kommer ihåg när jag höll Daniella första gången, då var hon 1,5 månad gammal och Angeliqa bara räckte henne till mig och sa här. Jag var väldigt osäkerbåde då som nu att ta upp och hålla ett så litet barn men Angeliqa verkar lita på mig och det känns bra. Jag har även fått ett nytt smekamn senaste dagarna. Av Daniella såklart. Tidigare kunde hon säga Aleks, men nu säger hon "Ata" och det är ju lite gulligt!


My first...

Jag var på min första arbetsintervju i förmiddags. Det gick helt okej om man tänker på att det var min första gång. Förhoppningsvis får jag jobbet! Nu är det mycket att göra. Både i skolan och på fritiden. Imorgon ska jag redovisa projektarbetet. Det har varit roligt och blivit bra, men jag ser fram emot att ha det helt klart. Det kommer att bidra till att jag har lite mindre att tänka och lite mer ledig tid.


Sova är tydligen inte en möjlighet

Jag har varit jättetrött de senaste dagarna och dessutom stressad. Idag när jag har möjligheten att sova länge, riktigt länge vaknar jag vid sju. Jag låg och vred på mig, tänkte på massa saker jag behöver göra och beslutade mig, tjugo i åtta, att hämta datorn och fixa lite saker. Totalt sju timmars sömn blev det i alla fall...

Mary-Kate Olsen



Tuff!
Varenda bloggerska har publicerat den här bilden.
Alla har inte gillat den, men det gör jag!

Håll tummarna!

Ett av jobben jag sökte ringde nyss...
Jag är inbokad för intervju på måndag!
Underbart!

Divine Performing Arts och en liten Zebastian

Igår var det planerat att jag, mamma och pappa skulle gå på showen "Divine Performing Arts" som visar många danser från Kina och även ett par tenorer. Det var en otrolig show. Dansarna och Dansöserna var verkligt duktiga och hade färgglada klänningar i många snygga modeller. Tyvärr missade mamma och pappa det här p.g.a. det röriga i familjen men jag drog med mig Gogi och Sven. Gogi uppskattade ju faktiskt det här, bara lite mindre än jag, men Sven gillade det nog inte alls.



I slutet av kvällen, precis när jag skulle lägga mig, kom mamma och pappa hem och berättade att lill-kusin2 nu är född och mår bra. Det blev en ZEBASTIAN :D


Störande moment...

Jag fick så kallad sovmorgon imorse, men då var jag redan vaken så det var bara att gå upp. Därför sitter jag nu och pluggar. Jag hann inte med någon läxläsning igår eftersom jag direkt efter skolan åkte och passade Daniella. När jag kom hem vid halv nio var jag slutkörd. Inte en lugn stund under dagen och därför absolut inte tillräckligt pigg för att läsa om hedersmord och våldtäkter och inte heller att skapa meningar på italienska.


De kommande dagarna ser det ut att bli mycket tid hos Morbror och Daniella. Min släkt är inte så nära i vanliga fall, men när det gäller rycker alla in. Sen är det ju bara roligt att leka med Daniella. Tingeling hela tiden, lego och pussel... 


Det störande momentet är på sin tredje dag idag. Internet och tv försvinner lite då och då. Helt utan förvarning men det blir väl så när man bor i ett nytt område där det hela tiden byggs nytt...


ER - Cityakuten



Nu är jag hemme igen och tittar på cityakuten. Det känns som om den serien kommer att följa en till graven. När jag började titta på den för många år sen tittade jag ofta bort. Allt blod och många äckliga skador. Nu är man härdad på något sätt. Jag sitter till exempel och tittar på alla kriminalserier och inget är för äckligt. Man blir smått sjuk efter ett tag.

Måndagseftermiddag

Det blir en väldigt annorlunda vecka, men förhoppningsvis blir allt bra.
Tuffa tider för många men särskillt tuffa för vissa.


Nu sitter jag och pluggar, för senare ska jag åka och umgås med
Lill-kusin, Daniella. Jag har inte sett henne på ett tag så det blir roligt.


Victoria Beckham



Hon har Alexander McQueens "column dress".
Väldigt snygg och elegant!
Snygga, markerade axlar är det också...

Livets kretslopp...

Helgen började ganska normalt. Jag skrev klart engelskaprojektet och skickade in det, umgicks mycket med pojkvännen och pluggade lite. Den här söndagskvällen har däremot varit allt annat än ordinär.
Jag fick två samtal... Det första sa mig att en otrolig man nu gått bort (sluppit allt lidande), och det andra att en person, min lillkusin nr2, nu föds. Livets kretslopp: en dör, en annan föds.

Kasta mig på soptippen...

Jag hade alltså inga lektioner idag, ändå åkte jag in till skolan och arbetade med obducent-intervjun som jag, Jade och Linda håller på med. Vi insåg att obducenten haft lite roliga svar på vissa frågor. Han menade att det inte spelade någon roll vad man gjorde med honom efter döden (t.ex. ta organen) eftersom det ändå var slut då. "Kasta mig på soptippen" var en annan sak han slängde ur sig. Smart man!


Nu fixar jag lite lunch, magen kurrar! Sen är det bara att sätta sig och skriva. Jag har lite kvar på projektet. Lite finslip och en avslutning...


3 snyggingar firar...



Den här bilden på
Linda, mig och Jenka togs i lördags när vi var ute
och firade Mickis... Jag inser att mitt huvud alltid ser likadant ut.
Ungfär samma sminkning och håret i tofs. Kläderna är dock alltid annorlunda.
Örhängena är mammas gamla och toppen har hängt i garderoben
så pass länge att jag inte kommer ihåg var den kommer ifrån heller.
Snygga var vi i alla fall alla tre och vi hade hur kul som helst.

Nicole Richie



Nicole Richie med många accesoarer från sin egen kollektion
som hon är på väg till Kitson i L.A. för att promote:a. 
Kollektionen heter "House of Harlow 1960" döpt efter sin förstfödda.


Söt sommrig klänning och headband har hon också.
Tänk om man skulle kunna gå med så lite kläder just nu...


Mmm, choklad

Jag kom nyss hem och borde börja plugga. Det är ju inte så många timmar kvar tills det ska lämnas in (ca. 33), men jag orkar inte. Jag är riktigt sötsugen. Mums, choklad. En kopp varmchoklad skulle sitta fint.


Vad händer hos er?


Leighton Meester som Blair



Jag bara älskar det här så klart!
Snygg kappa och matchande väska och sjal...
Så enkelt. Så upper-class.

8.25

Sitter här med en kopp te och två kex, vilket är en bra frukost när lunchen bara kommer några timmar senare, och tittar/lyssnar på vakna med the voice. Snart ska jag börja arbeta med engelska-projektet igen. Det börjar se ut som något nu! :D

Den äckliga snön fortsätter att falla, tydligen till i eftermiddag. Jag hoppas verkligen att det slutar sen och att snön håller sig borta till slutet av november. Nu vill jag har småklänningar och ballerinor!

Natalie Portman i Rodarte



Så himla söt!
Jag vill säga sötast på Oscars galan.

Så, vad är det som händer idag?!

Nu sitter jag och ska försöka plugga. I alla fall lite vill jag hinna med innan jag åker till öppet-huset på Stockholms universitet. Det är ju där jag vill gå... Eller på Lindköpings U, eller Lunds...


Jag har inga lektioner idag så efter besöket på universitetet ska jag fortsätta med pluggandet. På fredag ska engelska projektet in, så nu är det bråttom.


Monotont

Jag ville skriva ett riktigt intressant inlägg.
Mitt liv är inte så intressant.



Hihi. Dagarna ser mer eller mindre likadana ut hela tiden. Skola, kommer hem, pluggar och tittar på tv. Nu letar jag också efter ett jobb. Igen. Sommaren närmar sig med stormsteg och det blir svårt att hitta jobb i sommar. Jag har dock fått ett tips. Nu väntar jag på ett rekommendationsbrev från MDA på Arlanda och ska sen till en plats. Vi får se hur det går... Berättar efter att jag har varit där :D


Unga och snygga



Mary-Kate Olsen och Nicole Richie på Proenza Schoulers visning i New York.
(Mary Kate har på sig en blazer från "Elizabeth and James line" som hon har tillsammans med sin tvilling)

Mina nya väskor...



Förra helgen när familjen var på landet åkte mamma och pappa ut på en biltur och hamnade i en secondhand-affär där de hittade den vänstra väskan. Den är brun och det ser ut som krokodilskin. Självklart fejk! Annars hade det kostat en förmögenhet!


Den andra är från Wedins. Jag blev kär när jag såg den och var helt enkelt tvungen att köpa den. Jag har sett ett par rosa pumps som matchar och SKA köpas.


Åh, vad jag längtar till varmare väder!


Huset - som hemma.

Det är ju ungefär så deras slogan låter, och visst är det trevligt, men lite väl mycket folk. Därför räcker det att vara ute några timmar. Vi var där för att fira Mickis som fyllde år i veckan. Det blev en rolig och trevlig kväll!

Mycket nya människor runt omkring oss. MC var hypad som vanligt och jag tror att hon skrämde "Chorizo" och "Köttbullen" lite.

Det var nog Lindas sista kväll som värdinna på huset, nu är det dags att hitta ett nytt ställe att gå ut på!


Valkyria...



Var igår och såg Valkyria på bio. Det har varit prat om att se filmen sen de började göra reklam för den, men jag måste säga att jag blev lite besviken. Visserligen var den bra, men inte så bra som jag trodde att den skulle vara. En sak jag verkligen tänkte på under filmen var Tom Cruise, som spelar huvudrollen. Han är en duktig skådespelare! När man tänker tillbaka på vad för filmer han har gjort ser man vilken variation det är. Jämför bara Coctail, som är en av mina favoriter, och Mission Impossible.

Halloj

Jag kom nyss hem och snart kommer Gogi, men jag tänkte att jag skulle hinna skriva ett kort inlägg innan.


Det var riktigt spännande idag när vi åkte till danderyds obduktionsavdelning för att intervjua en patolog. Vi fick innan höra att det fanns en chans/risk att det skulle ligga en kropp på ett av borden och att de skulle kunna skrämma oss. Allt gick bra i alla fall och det fanns inga synliga lik (vi såg ett övertäckt...).
Det konstiga var att man när man gått därifrån kände en sorts lättnad och det enda läskiga under hela tiden på danderyds sjukhus var att hitta dit genom de långa, trista korridorerna som var perfekta för att spela in en skräckfilm i.


Taylor Momsen



Det är faktiskt riktigt snyggt med söta klänningar under en tuff skinjacka.
Jag upptäckte idag att jag nu kan börja använda min skinjacka igen, det är tillräckligt varmt. Äntligen! Jag längtar fortfarande till dagen då jag kan gå med bara ben... En månad kvar! :)

Att man aldrig lär sig...

Filosofi är ganska komplicerat. Finns pennan när vi inte ser det och är pennan verkligen röd eller är det bara hur vi uppfattar den? Jag är riktigt nervös inför det här provet! Jag har två timmar kvar tills jag måste åka och under de ska jag sitta och plugga som en galen. Även om man så bra får in kunskapen för en stund nöjer jag mig med det. Det blir lätt så när man väntar till sista dagen... Men man lär ju sig aldrig.

Jag vet, jag vet!

Alldeles för mycket händer för att jag ska hinna skriva.
Jag kom hem för cirka en halvtimme sen efter att har arbetat med p100 i fyra timmar. Programmet vi ska använda för att kunna trycka vår bok heter InDesign och är ganska klurigt. Nu ska jag börja läsa till filosofiprovet som ska skrivas imorgon. Jag har bara läst ett par sidor än så länge men har varit vaken på lektionerna så det går förhoppningsvis bra.